Domů Zahrada Zima je za dveřmi a vy máte svou zahradu v blízkosti lesa?...

Zima je za dveřmi a vy máte svou zahradu v blízkosti lesa? Obáváte se zvěře? Poradíme vám, jak můžete svou zahradu ochránit!

zahrada a zvěř

Snad každý zahrádkář tuší, jakou neplechu může na našich ovocných zahradách napáchat lesní zvěř. Zvláště pokud se vaše zahrádka nachází v blízkosti lesa nebo na odlehlejším místě, měli byste se mít na pozoru. Nevíte, jak ovocné nebo okrasné stromy před nezvanými návštěvníky z lesa ochránit? Rádi vám poradíme!

Ohradníky kolem stromů – varianta oblíbená a spolehlivá

Zde máte na výběr z několika možností. Pokud není vaše zahrada příliš rozlehlá, je dobrým řešením postavit kolem ní dostatečně vysoký a kvalitní plot. Mezi oblíbenější způsob patří oplocení jednotlivých dřevin pletivem nebo plastovým chráničem. Pokud se jedná o mladé stromky či keře, ohradník by měl dostatečně přesahovat jejich výšku. U vzrostlých stromů stačí pletivem důkladně omotat kmen a jako pojistku postavit v těsné blízkosti stromu ještě jednu ohrádku z pletiva.

Pachové ohradníky a další chemické prostředky – varianta s rostoucí oblibou

Kromě pachových ohradníků můžete vyzkoušet i postřiky nebo nátěry proti okusu zvěře. Tyto produkty jsou cenově dostupné a jejich účinnost je velmi vysoká. Vše má ale svá pro i proti. Některé chemické prostředky obsahují látky, které příliš neprospívají přírodě. Ale i na to někteří výrobci mysleli – na trhu již seženete i produkty, které jsou zcela na přírodní bázi.

Podomácku zhotovené „odháněče“ zvěře – varianta nepříliš spolehlivá

Zde se meze vaší fantazii nekladou. Můžete si například vyrobit „plašiče“ zvěře z běžných cédéček. Využít můžete také alobal a jakýkoliv další lesklý materiál. Stačí jen zavěsit na větve stromů a doufat, že se zvěř vaší ovocné zahradě vyhne.

Při práci nezapomeňte na vhodný pracovní oděv

Při práci s pletivem nebo chemickými prostředky může snadno dojít k poranění, proto nezapomeňte na vhodné pracovní oblečení. Samozřejmostí jsou také rukavice. Pokud kvůli tomu nechcete běžet do obchodu, i zde pro vás máme řešení. Vyberte si vhodný pracovní oděv a rukavice od spolehlivého výrobce pracovních oděvů.

Tak už jste si zvolili tu nejvýhodnější možnost ochrany vaší zahrady? Není to nijak složité ani příliš časově náročné. Pomozte vašim stromům ve zdraví přežít zimu. Na jaře je díky tomu opět uvidíte rozkvétat v celé jejich kráse.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 150 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup
Předchozí článekJak zvládnout nástrahy spojené s prodejem bytu či domu
Další článekPražská lokalita Na Vackově: Ideální místo pro klidné bydlení

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..