• Zahrada
  • 12. 4. 2021
  • 4 min. čtení

6 tipů na květináče a truhlíky z umělého ratanu

6 tipů na květináče a truhlíky z umělého ratanu

Určitě nám dáte za pravdu, že proutěné květináče v nás evokují slunečnou atmosféru francouzského venkova. Pokud jste tedy milovníci provence stylu, přesně takové doplňky hledáte do svého domova. Přírodní ratan není zrovna šťastnou volbou pro zahradní květináče. Je vhodný spíše do interiéru. Déšť, parné letní dny a mrazy nesnáší moc dobře. Naštěstí existují květináče a truhlíky z umělého ratanu a ty jsou pro nepředvídatelné venkovní klimatické podmínky naprosto ideální.

Plastové ratanové květináče jsou téměř k nerozeznání od těch skutečných. Pyšní se širokou paletou neutrálních barev, které perfektně doladí interiér i zahradu. Navíc s sebou přináší řadu výhod. Jsou mrazuvzdorné, lehké a snadno omyvatelné. Disponují pevným a odolným materiálem. Nemusíte řešit rozmary počasí a přesto vám vydrží krásné mnoho let. Nezní to skvěle? Největší sortiment různých plastových obalů na květiny najdete na e-shopu Harasim. Nyní si představíme několik z nich.

Vysoký květináč Finezia a nízký květináč Juka

Nejprodávanějším typem jsou velké květináče Finezia, které jsou k dostání i ve třech dalších dekorech. Doporučené jsou především jako venkovní a zahradní květináče, ale myslíme, že ani v interiéru s nimi neuděláte chybu. Naopak! Další hranaté květináče stejného provedení, ale nižšího vzrůstu se schovávají pod názvem Juka a dohromady s Finezií vytváří nádherný pár. Oba typy jsou vhodné například k výsadbě draceny, či okrasných palem.

Vysoký květináč Rato Tubus a nízký květináč Rato Round

Velice oblíbené jsou kulaté květináče Rato Tubus, které jsou velké a vysoké. Ve stejné kategorii, ale v nízkém provedení pak najdete Rato Round. Půvabně budou vypadat s rostlinami jako je levandule, nebo aukuba japonská. Vyniknou na balkonu, terasách, v zimních zahradách, ale i u vás doma. Dokonce zde najdete i závěsný květináč stejného designu.

Vysoký truhlík Werbena a nízký truhlík Begonie

Do otevřených venkovních prostorů jsou velmi žádané vysoké plastové truhlíky Werbena. Můžete do nich najednou vysadit více druhů rostlin a vytvořit půvabné jarní aranžmá. Oproti tomu na okenní parapety, nebo do kuchyně jako květináč na byliny jsou bestsellerem plastové truhlíky Begonie. Vhodné jsou ale také na výsadbu trvalek, letniček a dalších druhů.

 

Podobné příspěvky

Komentovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *