Vyberte si nejkrásnější jídelní stůl, který se bude u vás doma vyjímat

Vyberte si nejkrásnější jídelní stůl, který se bude u vás doma vyjímat

V minulosti byl jídelní stůl jen užitkovým kusem nábytku, který se vybírat čistě podle velikosti a materiálu. Dnes máte díky obrovskému trhu širokou paletu možností, které se budou dokonale hodit do vašeho domova. Uvidíte, že si na trhu vyberete, ať máte jakékoli požadavky a prostorové možnosti u sebe doma. Podle čeho stůl vybírat?

Materiály

V první řadě vás bude zaručeně zajímat materiál. Vyberete kovové nohy ke stolu a k nim si můžete vybírat z mnoha materiálů pro desku. Dřevo je samozřejmě populární, protože přináší přírodní vzhled do interiéru. Nemusíte vybírat jen z dubu nebo buku. Existuje i mnoho exotických dřevin, které se nyní dostávají do popředí. Jedná se o:

  • wengé,
  • eben,
  • jilm,
  • cambara.

Moderní interiéry si zaslouží trochu jiný přístup, když mluvíme o materiálech. Skleněné stoly nejsou vhodné s dětmi kvůli své křehkosti, ale jinak vypadají nádherně. Často se nahrazují deskami z průhledného plastu, který vypadá prakticky stejně. Jestli potřebujete stůl do romantického nebo rustikálního interiéru, bude ideální také stůl z tepaného kovu.

Styl do každého interiéru

Při výběru jídelního stolu musíte zohlednit mnoho kritérií. Hlavní je styl, ve kterém máte zbytek místnosti. Podle toho zvolte stůl, který dokonale padne do vašeho domova. Myslet musíte také na tvar nábytku a na to, kde bude v místnosti stát (v rohu nebo uprostřed pokoje). A myslete také na to, kolik lidí u něj bude sedět. Musíte myslet na hodně věcí, ale vždy si můžete vybrat dokonalý stůl.

Stoly do malých prostorů

Mnoho lidí má doma velmi omezený prostor, ale stejně chtějí mít doma místo pro společné jídlo s partnerem nebo rodinou. Využít můžete barový stůl v kuchyni, stejně jako skládací stůl. K němu se snadno vejdou dva lidé a během dne o něm nebudete vůbec vědět. Praktické jsou také stoly a lavice, které lze složit na velmi malý nábytek a v případě potřeby rozložit na místa pro hodně lidí.

 

Zdroj obrázku: All About Space / Shutterstock.com

Podobné příspěvky

Zvuková a tepelná izolace sníží účty a zvýší pohodlí u vás doma

Zvuková a tepelná izolace sníží účty a zvýší pohodlí…

S odstupem od ruchu venkovního světa se domov stává útočištěm klidu a pohody. Investovat do zvukové a tepelné izolace není pouze…
Projektová dokumentace: Co to je a co všechno musí obsahovat?

Projektová dokumentace: Co to je a co všechno musí…

Projektová dokumentace je klíčovým prvkem při realizaci stavebního, inženýrského nebo architektonického projektu. Jedná se o soubor technických a plánovacích dokumentů, které…
Jak si pro svou rekonstrukci nebo stavbu domu vybrat tu nejlepší firmu?

Jak si pro svou rekonstrukci nebo stavbu domu vybrat…

Investice do vlastního bydlení je vždy správnou investicí. Vždy se vám to vyplatí, ale musíte si najmout správnou firmu, která všechno…

Komentovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *