Domů Finance Vichřice nebo sníh, zimě vévodí živly. Jak jste na tom s pojištěním...

Vichřice nebo sníh, zimě vévodí živly. Jak jste na tom s pojištěním majetku?

pojištění

Poslední roky patřily zimní živly k nejničivějším. V roce 2007 řádil v Česku orkán Kyrill, ale tuzemsku se nevyhýbaly ani další větrné vichřice, kdy mezi nejničivější patřily bouře Herwart, Emma, Eberhard nebo loňská Sabine. Kromě devastujících škod na střechách a statice domů byly poškozené i vedlejší budovy, okna, dveře nebo ploty. Napáchané škody jdou v těchto případech u jednotlivců do statisíců nebo milionů, i přes to zůstává mnoho nemovitostí zcela nebo nedostatečně pojištěno. Jak je na tom váš majetek?

Komplexní majetkové pojištění je výhodnější

Živly zkrotit nelze a chránit se před přírodními katastrofami je možné jen omezeně. Samozřejmě při vydané výstraze je vhodné zabezpečit majetek před deštěm a větrem, odstranit vše, co by mohlo přijít k úhoně, ale jinak jedinou účinnou ochranou je kvalitní pojištění majetku, které nejčastěji zahrnuje pojištění nemovitosti a pojištění domácnosti. Právě tyto dva pojistné produkty se často zaměňují, vhodnější je proto sjednání komplexního pojištění jen na základě obytné plochy bytu nebo domu.

Bez rizika podpojištění

Lidé jsou často překvapeni, že po nahlášení škod je jim uhrazena jen částka, která nestačí na opravy ani pořízení nového vybavení. To se stává nejčastěji klientům s neaktualizovanými pojistnými smlouvami, kde je nízká pojistná částka. To se v rámci pojištění Bezpečný domov PLUS stát nemůže, protože pojistná částka se stanovuje paušálně právě na základě výměry bytu nebo domu, navíc si ji lze ještě navýšit s ohledem na vnitřní vybavení. V rámci pojištění jsou kryta základní i katastrofická rizika, elektronika je navíc pojištěna bez limitu.

pojištění

S pojištěním odpovědnosti

Další výhodou, kterou daný produkt pojišťovny ERGO poskytuje, je pojištění občanské odpovědnosti, které je součástí. Vztahuje se na všechny členy domácnosti včetně domácích zvířat, vyjma psů, koní nebo hospodářských zvířat. Pejsky si lze připojistit zvlášť. Pojištění se vztahuje na škody způsobené na zdraví, životě nebo majetku, má dokonce celosvětovou platnost a je sjednáno bez spoluúčasti.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 150 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup
Předchozí článekOblečte své přikrývky do saténu: Saténové povlečení a prostěradla dodají ložnici nádech luxusu
Další článekLuxusní bydlení přímo v Praze? Projekt Malešický háj nabízí poslední byty k prodeji!

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..