Zařiďte si podkrovní ložnici svých snů pro kvalitní spánek

Zařiďte si podkrovní ložnici svých snů pro kvalitní spánek

Všichni majitelé podkrovních bytů neustále řeší, jak efektivně zařídit svůj prostor. Pod střechou to nemusí být vždy jednoduchý úkol, hlavně když přijde na ložnici. Kvalitní spánek je důležitý pro každého z nás, a proto si musíte zařídit tu nejlepší a nejpohodlnější ložnici. Poradíme vám, na co si musíte dávat pozor. Držte se pár osvědčených rad a budete se mít vždy dobře.

Jaké barvy zvolit pro podkrovní ložnici?

V první řadě se musíte zamyslet nad tím, jakou barvou místnost vymalovat. Nikdy zde nepoužívejte tmavé barvy. Nejsou vhodné ani do podkroví, ani do ložnice. S tmavými barvami bude prostor velmi stísněný a bude se vám tu špatně usínat. Místo toho zvolte neutrální bílou, béžovou, šedou nebo světlé pastelové barvy. Jestli máte rádi výrazné barvy, můžete ji použít na šikmou stěnu v místnosti. Jinak ji v podkrovní ložnici nepoužívejte.

Umístění postele je klíčové pro kvalitní spánek

Usínání pod hvězdami je snem mnoha z nás. Musíte si ale uvědomit, že také vždy přímo nad sebou uslyšíte dopadat dešťové kapky nebo kroupy. To nebude vždy příjemné. Riziko může být také otevřené okno, protože když začne nečekaně pršet, budete mít mokrou celou postel. Máte prakticky jen dvě možnosti:

  • přímo pod střešním oknem,
  • pod zkosenou stěnou bez oken.

V případě, že dáte postel ke stěně, musíte mít nad ní dost místa nad hlavou. Jinak riskujete úraz. Nezapomeňte pořídit zcela zatemňující rolety do střešního okna. Díky nim se vždy dokonale vyspíte.

U nábytku si nechte otevřenou hlavu

Do ložnice nesmíte zapomenout na šatní skříň na míru, která padne dokonale pod šikmou střechu. Posuvné dveře vám ušetří hodně místa. A skvěle se tam bude vyjímat také jednoduchá policová knihovna. Tímto způsobem budete mít v ložnici vše, po čem toužíte a zároveň bude místnost velmi pohodlná a útulná. Nabídka rolet pro střešní okna je stejně široká jako možnosti nábytku. Těsto pod strop můžete umístit také rámečky s fotkami nebo jiné dekorace.

 

Zdroj obrázku: Ground Picture / Shutterstock.com

Podobné příspěvky

Zvuková a tepelná izolace sníží účty a zvýší pohodlí u vás doma

Zvuková a tepelná izolace sníží účty a zvýší pohodlí…

S odstupem od ruchu venkovního světa se domov stává útočištěm klidu a pohody. Investovat do zvukové a tepelné izolace není pouze…
Projektová dokumentace: Co to je a co všechno musí obsahovat?

Projektová dokumentace: Co to je a co všechno musí…

Projektová dokumentace je klíčovým prvkem při realizaci stavebního, inženýrského nebo architektonického projektu. Jedná se o soubor technických a plánovacích dokumentů, které…
Jak si pro svou rekonstrukci nebo stavbu domu vybrat tu nejlepší firmu?

Jak si pro svou rekonstrukci nebo stavbu domu vybrat…

Investice do vlastního bydlení je vždy správnou investicí. Vždy se vám to vyplatí, ale musíte si najmout správnou firmu, která všechno…

Komentovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *