Jak správně skladovat diamanty. 3 základní tipy pro všechny

od Redakce
jak skladovat diamanty

Jsou nádherné. Blyštivé. Zářivé. Průhledné i barevné. Dokonalé i jen perfektní. Větší i menší. Dražší i méně drahé. Jsou to prostě diamanty. Čistý uhlík, který nepředstavitelný tlak proměnil v nejtvrdší kámen na zemi. A který zkušený brusič dokáže přetvořit v něco, po čem všechny ženy touží a kvůli čemu se v historii neváhali muži bít a zabíjet.

Ve skrytu duše si každá žena přeje svůj diamant, neboť ten je věčný – alespoň to tvrdí reklama společnosti De Beers, která tyto drahokamy celosvětově zpopularizovala. Ať už si o tom myslíte cokoliv, diamanty nás nepřestávají fascinovat a přitahovat jako můry světlo. Abyste kamenům dopřáli co nejlepší život a zachovali co nejdéle jejich krásu a půvab, věnujte pozornost tomu, jak se o ně staráte a jak je uchováváte.

Pár tipů pro milovníky diamantů

  • Nejdřív očištění, poté uložení. Při vyjímání diamantových náušnic z ušních lalůčků dbejte na to, aby se vám nerozutíkaly puzetky nebo jinak nepoškodilo zapínání. Aby vám z řetízku či náramku nesklouzly přívěsky. Před uskladněním šperku rovněž nezapomeňte na péči o něj: přetřete jej měkkým suchým hadříkem a zbavte ho denního nánosu prachu, potu a mastnoty.
  • Originální krabička, sázka na jistotu. V návalu nadšení nebo na základě skvělých rad z internetu jste si pořídili ruce na prsteny, porcelánové talířky na náušnice a konstrukce s háčky na náhrdelníky s diamanty? Věřte, že jste nevykročili tím nejlepším směrem. Šperky by se měly skladovat samostatně a měli byste se postarat o to, aby se o sebe neotíraly a neodíraly se tak. Krabičky nebo sametové váčky, ve kterých vám zlatník klenot prodal, představují jednoduché a rozumné východisko, když uvažujete, kam s ním.
  • Šperkovnice, geniální řešení. Ano. Dřevěné či plastové krabice s přihrádkami vystlanými měkkým materiálem, který šperky nepoškrábe, ale jako v bavlnce obemkne, jsou šalamounským řešením pro všechny, kdo touží na své třpytivé miláčky vidět a nemuset otevírat spoustu malých krabiček. Klasické šperkovnice tvoří řada různě velkých políček, které odpovídají diamantovým náhrdelníkům, prstýnkům, náramkům, brožím, medailonkům i náušnicím. Každý kousek má své místečko, kam stačí sáhnout a můžete se ozdobit. Navíc šperkovnice v propracovaném provedení se rovná zajímavému a originálnímu interiérovému doplňku.

 

Věnujte svým šperkům pozornost. Ty z ušlechtilých kovů s diamanty jsou natolik drahé a nadčasové, že pokud o ně budete správně pečovat a vhodně je ukládat, budete si je moci předávat z generace na generaci. Jistě si jako my uvědomujete, že prstýnek po babičce vyniká hodnotou nejen jako starožitnost, ale také jako rodinný klenot spojený se spoustou milých vzpomínek.

 

[hana-code-insert name=’seznam‘ /]


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem napořád jen za 150 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Podobné příspěvky

Vložte komentář