Domů Rady a tipy Jak správně skladovat diamanty. 3 základní tipy pro všechny

Jak správně skladovat diamanty. 3 základní tipy pro všechny

jak skladovat diamanty

Jsou nádherné. Blyštivé. Zářivé. Průhledné i barevné. Dokonalé i jen perfektní. Větší i menší. Dražší i méně drahé. Jsou to prostě diamanty. Čistý uhlík, který nepředstavitelný tlak proměnil v nejtvrdší kámen na zemi. A který zkušený brusič dokáže přetvořit v něco, po čem všechny ženy touží a kvůli čemu se v historii neváhali muži bít a zabíjet.

Ve skrytu duše si každá žena přeje svůj diamant, neboť ten je věčný – alespoň to tvrdí reklama společnosti De Beers, která tyto drahokamy celosvětově zpopularizovala. Ať už si o tom myslíte cokoliv, diamanty nás nepřestávají fascinovat a přitahovat jako můry světlo. Abyste kamenům dopřáli co nejlepší život a zachovali co nejdéle jejich krásu a půvab, věnujte pozornost tomu, jak se o ně staráte a jak je uchováváte.

Pár tipů pro milovníky diamantů

  • Nejdřív očištění, poté uložení. Při vyjímání diamantových náušnic z ušních lalůčků dbejte na to, aby se vám nerozutíkaly puzetky nebo jinak nepoškodilo zapínání. Aby vám z řetízku či náramku nesklouzly přívěsky. Před uskladněním šperku rovněž nezapomeňte na péči o něj: přetřete jej měkkým suchým hadříkem a zbavte ho denního nánosu prachu, potu a mastnoty.
  • Originální krabička, sázka na jistotu. V návalu nadšení nebo na základě skvělých rad z internetu jste si pořídili ruce na prsteny, porcelánové talířky na náušnice a konstrukce s háčky na náhrdelníky s diamanty? Věřte, že jste nevykročili tím nejlepším směrem. Šperky by se měly skladovat samostatně a měli byste se postarat o to, aby se o sebe neotíraly a neodíraly se tak. Krabičky nebo sametové váčky, ve kterých vám zlatník klenot prodal, představují jednoduché a rozumné východisko, když uvažujete, kam s ním.
  • Šperkovnice, geniální řešení. Ano. Dřevěné či plastové krabice s přihrádkami vystlanými měkkým materiálem, který šperky nepoškrábe, ale jako v bavlnce obemkne, jsou šalamounským řešením pro všechny, kdo touží na své třpytivé miláčky vidět a nemuset otevírat spoustu malých krabiček. Klasické šperkovnice tvoří řada různě velkých políček, které odpovídají diamantovým náhrdelníkům, prstýnkům, náramkům, brožím, medailonkům i náušnicím. Každý kousek má své místečko, kam stačí sáhnout a můžete se ozdobit. Navíc šperkovnice v propracovaném provedení se rovná zajímavému a originálnímu interiérovému doplňku.

 

Věnujte svým šperkům pozornost. Ty z ušlechtilých kovů s diamanty jsou natolik drahé a nadčasové, že pokud o ně budete správně pečovat a vhodně je ukládat, budete si je moci předávat z generace na generaci. Jistě si jako my uvědomujete, že prstýnek po babičce vyniká hodnotou nejen jako starožitnost, ale také jako rodinný klenot spojený se spoustou milých vzpomínek.

 

[hana-code-insert name=’seznam‘ /]


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 150 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup
Předchozí článekSezóna klimatizací se blíží
Další článekBydlení ve městě anebo na vesnici?

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..