Domů Rady a tipy Možnosti zachycení vody na pozemku u každého domu

Možnosti zachycení vody na pozemku u každého domu

Spotřebu vody na zahradě jistě řešíte hlavně během letošního roku, kdy šli ceny energií nahoru a vody je obecně málo. Dobrou zprávou je, že každý majitel pozemku u rodinného domu nebo bytovky se s tím může vypořádat. Existují velmi jednoduché a často i stylové možnosti, jak zachytit dešťovou vodu a využít ji na zalévání zahrady místo pitné vody, za kterou musíte platit.

Využijte vodu z nebe na zahradě

Dešťová voda je skvělou možností, jak ušetřit za energie, i když chcete pěstovat rostliny, ovoce nebo zeleninu. Nádrže na dešťovou vodu nejsou dnes vůbec drahé a dovolit si je může skutečně každý. Liší se od sebe nejen velikostí, ale také provedením. Některé z nich jsou tak stylové, že byste na první pohled vůbec nepoznali, že jde o sud na vodu. Navíc u nich můžete volit ze dvou možností:

  • klasické nadzemní nádrže,
  • podzemní nádrže.

Podzemní nádrže nejsou žádnou novinkou, ale mnoho lidí vůbec netuší o jejich existenci. Jejich výhodou je to, že vám na zahradě nebudou překážet. Jednoduše je umístíte do země a bude se v nich ukládat obrovské množství vody, jaké byste na povrchu nikdy nebyli schopni uchovat. Počítat musíte s vyšší cenou, ale pro úsporu se vám to z dlouhodobého hlediska jistě vyplatí, jestli máte velkou zahradu nebo chcete vodu využívat i jinak.

Nádrž, kterou musí mít mnoho rodinných domů

Dalším druhem nádrže je místo pro odpad, pokud nejste napojeni na kanalizaci. I dnes mnoho domů na vesnici nebo samotě nemá kanalizaci. Proto musí mít na pozemku vytvořené septiky nebo čističku odpadních vod. Betonové nádrže mají mnoho výhod a na pozemku je jednoduše musíte vybudovat, abyste měli kam odvést vlastní odpad.

 

Mnoho lidí to bere jako samozřejmost, ale musíte na to myslet. Hlavně je zapotřebí myslet na to, že nádrže nejsou nekonečné. Jednou za čas musíte zavolat odborníky a nechat vše vyvézt. Z tohoto důvodu je nesmíte do země zakopat celé, protože musí být přístupné. Nezapomínejte proto na příslušenství, jako je litinový poklop nebo dřevěné desky, které ochrání lidi a zvířata před nebezpečným pádem do nádrže.

 

Zdroj obrázku: Flegere / Shutterstock.com


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 150 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup
Předchozí článekDřevostavba je skvělé řešení. Klíčové je vybrat správného dodavatele
Další článekZabezpečení pozemku i domu je důležité pro klidný spánek!

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..