Domů Rady a tipy Pěna nebo akustické desky? Odhlučnění každopádně vyžaduje profesionály

Pěna nebo akustické desky? Odhlučnění každopádně vyžaduje profesionály

odhlučnění

Jestliže bydlíte v bytě, pak vás pravděpodobně nemine nutnost řešit nějakým způsobem odhlučnění. Jen málokdy má člověk takové štěstí na velmi tiché sousedy nebo na velmi dobrou konstrukci, která zvuk nenese. Pokud i vy řešíte odhlučnění, ale nejste si jisti postupem, je dobré vědět především to, že bez profesionálů se neobejdete. Je to nesmírně složitý proces, kde se hodně musí počítat, přemýšlet, plánovat a mít znalosti statiky i akustiky. A na to laik prostě nestačí.

Pěna často není dost

Hlavním úkolem akustických pěn bývá spíše vylepšení akustiky prostoru, ale odhlučnění dovede udělat až sekundárně, a ne tak spolehlivě. Pro odhlučnění se proto více hodí speciální, těžké, lisované akustické desky, které jsou velmi spolehlivé a uživatelé mohou ocenit i jejich snadnou instalaci. Pokud si je dobře naplánujete a umístíte do prostoru, máte poměrně vysokou záruku, že vás hluk bude trápit co nejméně.

Úspěšná realizace odhlučnění

Jak již bylo řečeno výše, vždy doporučujeme oslovit odbornou firmu, která přesně ví, jak postupovat, co je potřeba zajistit a jak dosáhnout toho nejlepšího výsledku. Určitě je potřeba vědět, kolik m2 materiálu bude k odhlučnění potřeba. Dále je nutné sehnat kvalitní akustické desky. Firmy obvykle mají své osvědčené dodavatele, ale pokud se s nimi dohodnete na jiném výrobci, jistě se vám budou snažit vyjít vstříc. Jiné požadavky má také průmyslové odhlučnění.

Samotná instalace desek nebývá složitá, obvykle je o poměrně rychlý proces, který snadno zvládnete za víkend. Odhlučnění si však žádá trochu více prostoru pro práci, určitě je tedy dopředu potřeba prostor dobře vyklidit. Dále je potřeba dobře připravit samotný povrch stěny. K lepení se běžně používá polyuretanové lepidlo, které je ale lepší aplikovat na ošetřenou stěnu, aby její povrch nebyl příliš hladký a nehrozilo, že desky budou klouzat.

 

Zdroj obrázku: Mehmet Cetin / Shutterstock.com


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 150 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup
Předchozí článekJak funguje správa nemovitosti? Zahrnuje spoustu činností, které vyžadují zkušenosti i spoustu času
Další článekVyberte si ideální průmyslový vysavač, který bude mít vše, co potřebujete

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..