Vyberte si ideální průmyslový vysavač, který bude mít vše, co potřebujete

Vyberte si ideální průmyslový vysavač, který bude mít vše, co potřebujete

Pro úklid velkých prostorů je nezbytné pořídit kvalitní průmyslové vysavače. Ty bývají obvykle větší, hlučnější, ale zároveň také odolnější a mají vyšší výkon. Hodí se zejména tam, kde by klasický vysavač nestačil, nebo by dokonce hrozilo jeho zničení. Ideálně třeba na úklid garáže, dílny, vysávání aut nebo i použití na stavbách. Jak vybrat ten správný?

Se sáčky nebo bez?

Některé průmyslové vysavače se prodávají bez sáčků. Mívají pak kvalitní filtr, který zabrání poškození motoru vysavače. Pokud však chcete vysávat skutečně jemný prach, vždy je lepší použít sáčkový vysavač, protože přeci jen filtr nezachytí všechno, a to by mohlo snižovat životnost vysavače.

Na sucho nebo na mokro?

Většina vysavačů se používá primárně na suché vysávání. V nabídce naleznete i vysavače, které zvládnou obojí, ale na mokré vysávání je třeba vždy pořídit speciální sáček. Takové vysavače pak také bývají vybaveny plovákem, který kontroluje hladinu vody. Na pořádný úklid na mokro jsou však daleko lepší speciální mycí stroje.

Objem

Na vysávání garáže nebo dílny vám klidně postačí menší objem, okolo 15 až 20 litrů. Na vysávání suti nebo pilin je nicméně potřeba mít vysavač s větší nádobou, protože se rychle naplní a museli byste ji neustále vyprazdňovat, což by jistě značně brzdilo práci.

Speciální funkce a vychytávky

Většina vysavačů dovede základní věci, ale pravdou je, že občas se hodí mít něco málo navíc. Velmi oblíbená je například pracovní zásuvka, do které je možné napojit elektro zařízení podle vaší volby a potřeb. Při jejím zapnutí se automaticky spustí vysavač a po vypnutí se zase vysavač sám po pár sekundách vypne. Lidé se zahradou ocení i funkci fukaru, tedy možnost nastavení zpětného proudění vzduchu. Ušetříte tak za elektrické nářadí navíc, které nemusíte kupovat. Hodí se i mít i možnost regulace výkonu vysavače.

 

Zdroj obrázku: Andrey_Popov / Shutterstock.com

Podobné příspěvky

Zvuková a tepelná izolace sníží účty a zvýší pohodlí u vás doma

Zvuková a tepelná izolace sníží účty a zvýší pohodlí…

S odstupem od ruchu venkovního světa se domov stává útočištěm klidu a pohody. Investovat do zvukové a tepelné izolace není pouze…
Projektová dokumentace: Co to je a co všechno musí obsahovat?

Projektová dokumentace: Co to je a co všechno musí…

Projektová dokumentace je klíčovým prvkem při realizaci stavebního, inženýrského nebo architektonického projektu. Jedná se o soubor technických a plánovacích dokumentů, které…
Jak si pro svou rekonstrukci nebo stavbu domu vybrat tu nejlepší firmu?

Jak si pro svou rekonstrukci nebo stavbu domu vybrat…

Investice do vlastního bydlení je vždy správnou investicí. Vždy se vám to vyplatí, ale musíte si najmout správnou firmu, která všechno…

Komentovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *