Domů Realitní rádce Co byste měli vědět před tím, než si pronajmete byt v Praze?

Co byste měli vědět před tím, než si pronajmete byt v Praze?

prodej pronájem bytu

Jakkoliv se hledání pronájmu v Praze z počátku jeví jako příjemná záležitost, a možná i tak trochu jako dobrodružství, pravděpodobně nakonec zjistíte, že ve skutečnosti jde o docela zdlouhavou činnost, která vám v horším případě sežere spoustu času a nervů. Tomu však můžete snadno předejít – stačí se držet následujících pravidel.

Mějte jasnou představu

Co je tohle za radu? Vždyť vy přece moc dobře víte, kde chcete bydlet… Opravdu? Spousta lidí při první či druhé prohlídce propadne dojmu, že právě to je ten vysněný byt, i když neodpovídá ani základním kritériím. Kompromisy se logicky zanedlouho projeví celkovou nespokojeností. Buďte proto důslední a vyberte si pronájem bytu Praha, který vám bude ve všech ohledech vyhovovat.

Aktivně sledujte nabídky realitek

Pražský realitní trh žije. Některé byty se do nabídky dostanou jen na pár hodin, a proto je důležité jednat rychle. Počítejte s tím, že vám ideální bydlení nespadne do klína, a obětujte proto každý den pár desítek minut procházení aktuálních nabídek.

S prohlídkou bytu nemeškejte

Jakmile najdete byt, který odpovídá vašim požadavkům, chopte se telefonu a domluvte si prohlídku. Zájemců se vždy najde víc než dost a nikde jinde neplatí známé rčení „kdo dřív přijde, ten dřív mele“ více než právě na realitním trhu. Sjednáte-li si schůzku s makléřem či pronajímatelem ještě v ten samý den, snížíte tím pravděpodobnost, že vám někdo byt „vyfoukne“.

Nejde jen o byt, ale také o okolí

Byt může být krásný, ale seznámili jste se s okolím? Lokalita, ve které se budete každý den pohybovat, by měla mít odpovídající občanskou vybavenost, jinak budete trávit spoustu času dojížděním za nákupy a službami. A pokud nedisponujete vlastním vozem, vyžadujte dobrou dopravní dostupnost do ostatních městských částí. K dalším důležitým kritériím patří dostatek zeleně a bezpečnost.

Výše uvedené tipy samozřejmě využijete i v případě zájmu o byty Praha prodej. Logicky byste však měli být ještě o něco důslednější, neboť pronájem můžete poměrně snadno vyměnit za jiný, ale bytu ve špatné lokalitě se za dobrou cenu zbavíte jen těžko.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 150 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup
Předchozí článekEkonomická správa budov v Praze
Další článekVybíráme povlečení pro náš domov

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..