5 tipů, jak se přestěhovat bez stresu

5 tipů, jak se přestěhovat bez stresu

Možná jste už někdy slyšeli přísloví, že je lepší vyhořet, než se stěhovat. Pokud jste někdy měnili bydliště, potom víte, že je to pravda. Stěhování je náročné fyzicky i psychicky, takže záleží na každém detailu. Jak ho zvládnout bez stresu?

Příprava stěhování jako základ úspěchu

Na přesun z bodu A do bodu B se musíte připravit. Naplánujte si pevné datum a zhruba týden před ním začněte balit věci. Přesně si určete dobu, kdy se budete kompletaci věcí věnovat. Když budete zběsile pobíhat a bezmyšlenkovitě házet věci do krabic, vše si jen zkomplikujete.

Systém krabic

Věci je nejlepší přepravovat v krabicích. Na lehké věci jsou nejlepší krabice od banánů, zeptejte se po nich v obchodě. Stačí úsměv a velká čokoláda a prodavačka vám jistě krabice ráda schová. Na těžší věci je lepší koupit speciální krabice na stěhování, odolné jsou ty z kraftové lepenky. Snadněji se vám budou přenášet ty, které mají úchopy po stranách.

Pravidlo chodby a předsíně

Každý rodinný dům či byt má chodbu či předsíň, přes které je třeba vynést všechny věci. Při stěhování nejdříve vykliďte tuto část, ať vám nic nepřekáží.

Velké ven jako první?

Nedělejte tu chybu, že se jako první pokusíte odnést sedací soupravu, skříně apod. Při jejich přenášení vám budou vadit menší kusy, bude to jen pro zlost. Nejdříve si odneste všechny krabice a menší nábytek. Nemáte-li dost fyzických sil, spolehněte se na stěhovací službu. Objednat si lze jen „svalovce“, který pomůže s odnesením těžkých věcí či kompletní zajištění stěhování. Kolik vás to bude stát? Například stěhovací služba Plzeň nabízí stěhovací vůz a dva pracovníky za 800 Kč na hodinu.

Naplánujte trasu stěhování!

Vždy si pečlivě připravte plán trasy. Stěhování Plzeň mohou zkomplikovat třeba uzavírky, naplánované čištění ulic a další. Na cestu je lepší se vydat ve všední den dopoledne a také v sobotu, kdy bývá na silnicích trochu volněji.

Podobné příspěvky

Zvuková a tepelná izolace sníží účty a zvýší pohodlí u vás doma

Zvuková a tepelná izolace sníží účty a zvýší pohodlí…

S odstupem od ruchu venkovního světa se domov stává útočištěm klidu a pohody. Investovat do zvukové a tepelné izolace není pouze…
Projektová dokumentace: Co to je a co všechno musí obsahovat?

Projektová dokumentace: Co to je a co všechno musí…

Projektová dokumentace je klíčovým prvkem při realizaci stavebního, inženýrského nebo architektonického projektu. Jedná se o soubor technických a plánovacích dokumentů, které…
Jak si pro svou rekonstrukci nebo stavbu domu vybrat tu nejlepší firmu?

Jak si pro svou rekonstrukci nebo stavbu domu vybrat…

Investice do vlastního bydlení je vždy správnou investicí. Vždy se vám to vyplatí, ale musíte si najmout správnou firmu, která všechno…

Komentovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *