Domů Rady a tipy Několik tipů, jak zútulnit studentský pokojíček

Několik tipů, jak zútulnit studentský pokojíček

jak zařídit studentský pokojíček
studentské pokoje

Určitě to taky znáte. Nastěhujete se do sdíleného (i samostatného) pokoje, který není úplně podle vašeho gusta. Všichni si přejeme útulné studijní hnízdečko, ale realita je často dost jiná (pokud nemáte nakoupený pytel štěstí). Avšak nesmutněte, ať už bydlíte na kolejích či na privátě, vždycky se to dá zlepšit.

  1. Začněte u oken!

Věřte nebo ne, jakmile si pořídíte pěkné záclony nebo závěsy, hned bude váš pokoj vypadat jinak. Dvojnásob to platí u kolejí a ubytoven. Záclony dodají vašemu prostoru trochu osobitosti a vy se tam budete cítit příjemněji a skoro jako doma.

TIP: zvolte teplé barvy, které utvoří ve vašem pokoji optimistickou a veselou atmosféru.

  1. Zkrášlete si zdi

Kolejní pokoje málokdy bývají vymalovány jinou než bílou barvou. A nikdo nechce žít mezi čtyřmi bílými zdmi v místnosti o velikosti 2×2 metry. U bytů se mnohdy stává, že místnost má sice stěny barevné, ale buď se jedná o naprosto nesnesitelnou barvu, nebo je barva za ty roky už oprýskaná. Nemusíte hned běžet pro barvu a malířskou štětku, stačí sáhnout do svých zásob. Dejte si na zeď fotky, obrázky či tapetu. Hodně oblíbené jsou i samolepky na stěny, které se dají po čase sundat a znova nalepit. Jsou tedy vhodné i pro studenty na kolejích.

  1. Trochu přírody

Pokud nejste zrovna astmatik nebo alergik na pylu, trávy a další přírodniny, nebojte se pořídit si se spolubydlící/m nějakou tu flóru do vašeho hnízdečka. Květiny a rostliny místnost oživí a také provoní, takže občas zakryjí nějaký ten opilecký smrádeček.

  1. Buďte tvořiví a kreativní

Nebojte se vzít kus papíru a složit například origami ozdoby, které můžete zavěsit třeba na světlo nebo na zeď. Jestli jste zručnější, sáhněte po kusu dřeva a zkuste váš pokoj zkrášlit hezkým kouskem osobitého, vlastnoručně vyrobené nábytku. Když jej natřete veselou a výraznou barvou, hned se vám bude lépe bydlet.

  1. Zaměřte se na detaily

Vždycky mějte na vědomí, že drobnosti jsou nejdůležitější. Navštivte třeba obchod typu „vše za třicet“ a nakupte tam vše, co vám zalíbí. Může to být hezká váza, stolní lampa, stojan na fotky nebo třeba jen kelímek na tužky. I když nemůžete změnit celý pokoj podle svého vkusu, těmito detaily a drobnůstkami své místečko alespoň trochu zvelebíte podle vás a bude se vám tam lépe žít.

Rada na závěr, vždycky je lepší přijít do nového, vlastního, třeba nezařízeného bydlení a vytvořit si z něj skvělé místo pro život podle vás, nicméně než tohle nastane, musíte vydržet v tom, co máte. To však nemusí být na škodu. I když se vám váš pokoj nelíbí, můžete z něj udělat hezké, útulné místo. Stačí zapojit fantazii. Začněte tím, že si z vašeho domova přivezete osobní věci a v pokoji je rozmístíte. Hned se vám bude lépe bydlet.

 

[hana-code-insert name=’seznam‘ /]


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 150 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup
Předchozí článekAtrium Flora nabízí komplexně vybavené prostory v srdci Prahy
Další článekPrůkaz energetické náročnosti budovy

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..