Domů Zahrada Trávník – obrázek majitele domu a zahrady

Trávník – obrázek majitele domu a zahrady

jak pečovat o trávník

Zahrádkáři se neustále baví o tom, kolik toho vypěstovali. Věnují se okrasným dřevinám, ovocným stromkům a záhonům. Ale co trávník? Vždyť patří k nejrozsáhlejší části zahrady a domu. V zahraničí je trávník hlavní vizitkou domova. Podívejte se na svůj travnatý prales, skutečně tak vypadá? Plný plevele, pampelišek, sedmikrásek a mechu?

Zelená barva uklidňuje

Platí to i v případě pohledu na váš trávník? Měkký koberec vás musí těšit a ne deprimovat. Když přijdou první jarní dny, dejte se do údržby trávníku. Vyhrabte z něj zbylé listí, staré trsy, kořeny, kameny a větvičky. Jakmile začne trávník růst, květen – červen, pravidelně ho sekejte. Ideální výška trávy je asi 5 centimetrů, nikdy tuto hodnotu nepřekračujte, abyste si oddálili další sekání. Jen ho poškodíte a začne vysychat. Pokud to není nutné, v horkých dnech nesekejte vůbec.

[irp]

Výsev travního semene

Jestliže chcete založit nový trávník, učiňte to od dubna do října, kdy je půda prohřátá a semena mohou pěkně klíčit. Zaměřte se nejlépe na polovinu dubna až května a na polovinu srpna až září. V tomto případě je podzimní výsev opravdu výhodnější. Také nesmíme zapomenout na správný výběr osiva. Vždy myslete na to, k jakému účely bude náš trávník sloužit.

[hana-code-insert name=’seznam‘ /]

Jaké travní semeno zvolit?

Ve střední Evropě je rozšířeno na 20 základních druhů, které jsou dále šlechtěny. Mají své typické vlastnosti a dělíme je dále na trsnaté a výběžkaté. Před vysetím osiva si terén pečlivě připravíme. Neplýtváme ani nešetříme. Po vysetí pomůžeme semínkům do půdy hráběmi. Menší semínka nepotřebují moc do hloubky, větší druhy naopak. Nakonec půdu uválcujeme a řádně zavlažujeme. Jakmile dosáhne tráva výšky 10 centimetrů, posekáme ji na 5 centimetrů. Dále myslíme na pravidelnou údržbu, zbavování plevele a hnojení.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 150 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup
Předchozí článekOdměníme Vás. 10.000,- Kč za tip na prodej nemovitosti.
Další článekNa rekonstrukci interieru se lze pohodlně dohodnout i s budoucím nájemcem

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..