Domů Bydlení Milujete barvy? Máme pro vás 7 kroků, kterými dosáhnete stylu boho chic

Milujete barvy? Máme pro vás 7 kroků, kterými dosáhnete stylu boho chic

boho chic styl

Milujete barvy a střídmý až strohý skandinávský styl není nic pro vás? Pusťte si do interiéru záplavu pestrých barev spolu s etnickými prvky. Přes pohovku přehoďte barevný pléd, na podlahu položte turecký koberec a stěny vymalujte sytými barvami, jako je růžová, tyrkysová, nebo šťavnatá zelená. Každá stěna může být jiná a pestré barvy můžete trochu utlumit bílou, nebo tmavě šedou. To je boho chic!

Koberec je základ

Základem boho chic jsou pestrobarevné koberce v orientálním stylu. Nejoblíbenější jsou turecké ručně tkané koberce, které můžete znát pod názvem kelim. Pokud se vám nechce investovat tak vysokou částku, můžete je nahradit ručně tkanými předložkami, nebo háčkovanými koberečky. Snadno si je vyrobíte sami třeba rozstříháním starých triček, které sháčkujete k sobě.

Plédy a deky pro teplo a pohodlí

Na pohovce či oblíbeném čtecím křesle byste měli mít vždy nachystanou měkoučkou deku, nebo teplý pléd. Zapomeňte na pečlivé skládání. Pléd nechte bohémsky přehozený, jako byste právě vstali. Nebo ho natáhněte přes pohovku, aby ji celou zakryl, ale cípy nechte rošťácky viset.

Polštáře kam se podíváš

Na pohovku nezapomeňte navrstvit hromadu polštářů a polštářků v různých barvách. Ať už budou jednobarevné, nebo vzorované, nic tím nezkazíte. Trendem jsou polštáře s barevnými mandalami.

Pusťte si zeleň do bytu

V žádném interiéru by neměly chybět živé rostliny. Doplňte ho zelení a vyplňte prázdné rohy vysokými palmami, dracénami a fíkusy. Na parapet postavte orchideje a ke stropu zavěste bohaté převisy. Váš byt rázem dostane živý impuls a bude mnohem veselejší.

Trofeje a etnické dekorace

Pokud chcete dosáhnout skutečného boho stylu, nezapomeňte na ozdoby na zdi. Hodí se různé etnické doplňky, jako indiánské a černošské masky, ručně pletené proutěné koše a dřevěné mělké misky, nebo dokonce lovecké trofeje.

Vázy a doplňky na nábytku

Ani nábytek by neměl zůstat bez ozdob. Zvolit můžete laciné barevné vázičky, hrnky a konvičky, ale pokud chcete zabodovat, vypravte se do vetešnictví. Poohlédněte se po starožitných vázách či soškách.

Sedáky a taburety

Čekáte návštěvu a vaše křeslo či pohovka nestačí? Nebo si jen chcete pohodlně položit nohy na vyvýšené místečko? Pořiďte si taburet, nebo pletený puf. Nejčastěji se ve stylu boho chic používají kožené marocké taburety, ale i pletené pufy či proutěné podnožky. Můžete mít jen jeden, nebo si jich pořídit rovnou více. V boho stylu totiž velkým množstvím vůbec nic nezkazíte. Naopak!


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 150 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup
Předchozí článekPražská lokalita Na Vackově: Ideální místo pro klidné bydlení
Další článekS tou koučkou NE!

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..