Domů Bydlení Nano impregnace je zárukou dlouhověkosti s inspirací v přírodě

Nano impregnace je zárukou dlouhověkosti s inspirací v přírodě

nano impregnace

Již mnohokrát se ukázalo, že člověk by se při řešení řady svých problémů neměl bát hledat poučení v přírodě, která si se spoustou z nich ví již dávno rady. Výjimkou není ani situace, kdy je třeba impregnovat beton nebo kámen, což má zajistit jeho dlouhověkost. Zásluhou velkého pokroku v oblasti nanotechnologií je v současnosti již řešení možné.

Nano impregnace je inspirována efektem lotosového květu

Zásadním odvětvím nanotechnologie, které se váže k dané problematice, je chemická nanotechnologie. Dnešní nano produkty získávají uplatnění hlavně v oblastech ochrany povrchu materiálů a nano impregnace, z té příčiny se jim někdy přezdívá tekuté sklo. Inspirací pro tuto technologii se stala příroda, která má podobným způsobem řešenu problematiku ochranných povrchů u rostlin a brouků. Nejznámějším příkladem je efekt lotosového květu, kdy voda z jeho listů ihned stéká, protože má pouze malý kontakt s povrchem, takže rostlina zůstává stále čistá.

Nano impregnace šetří práci a prodlužuje životnost

Nano impregnace betonu a kamene funguje stejným způsobem jako efekt lotosového květu. Jejím cílem je odpuzovat kapaliny a nečistoty i zabránit jejich přilnutí ke struktuře materiálu. Na povrchu se po impregnaci vytváří ultratenká sklovitá vrstva, jež reaguje na povrch homogenním spojením, čímž je právě zaručena extrémní životnost. Nano ochrana skla a keramiky proti usazování špíny a vodního kamene je schopna ušetřit spoustu dřiny s čištěním oken, umyvadel, vany, sprchového kouta i záchodové mísy. Impregnovat je možné i sochy, dlažbu nebo zídky na zahradě. Nano částice se uspořádávají během nanášení velmi inteligentně, takže eroze, mech a lišejníky již nebudou mít po ošetření žádnou šanci. Z porovnání s běžným silikonovým prostředkem pak vychází tento způsob impregnace velmi dobře, protože na rozdíl od něho není nutná častá obnova kvůli zachování ochranných vlastností.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 150 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup
Předchozí článek5 tipů, jak vybrat vířivku na zahradu, terasu i domů
Další článekOblečte své přikrývky do saténu: Saténové povlečení a prostěradla dodají ložnici nádech luxusu

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..