Ceny vířivek, jak nenaletět

od Redakce
vířivka

Nejčastějšími vlastnostmi, podle kterých vybíráme vířivku jsou tvar a celkový design vířivky, dále rozložení a typ míst, cena, někdy výrobce. Jen málo lidí zajímá výkon a použitý materiál na výrobu vířivky a také zda poskytuje prodejce také servis.

Nejprve je důležité určit si, jak velkou vířivku hledáte. Chcete ve vířivce pouze relaxovat nebo hledáte zábavu s přáteli či rodinou? Přemýšlejte tedy, pro kolik osob hledáte vířivku a jak ji chcete využívat.

Další otázkou je kam vířivku umístit. Místo by mělo být snadno přístupné. Plánujete-li umístit vířivku na terasu, zvažte její nosnost a přístup. Špatný přístup nebo nízká nosnost mohou zkomplikovat, prodražit nebo dokonce znemožnit instalaci vířivky.

Izolace, čerpadlo, trysky vířivek

Většina vířivek má pevně formované sedáky, takže vaše poloha i směřování trysek je předem dané. Výjimkou jsou vířivky značky Villeroy & Boch, které mají speciální technologii JetPak s vyměnitelnými panely s tryskami. Některé vířivky mají měkkou vnitřní část a tím umožňují libovolnou polohu i pozici u masážních trysek.

Důležitá je také hlučnost provozu vířivky. Hluk z provozu vířivky může rušit nejen vás samotné, ale může vadit také sousedům. Často se při výběru vířivky klade větší důraz na pořizovací cenu než na provozní náklady. Přitom u některých vířivek provozní náklady převýší pořizovací cenu již po několika letech. Technologie ohřevu, příkon a izolace se u jednotlivých vířivek liší rozdíl ve spotřebě je často několikanásobný. Dříve byl izolován jen akrylát, tuto izolaci má dnes již každá vířivka. Pokud ne, je vhodná maximálně do interiéru a s největší pravděpodobností se jedná o masážní vanu.

Izolace není tou nejviditelnější částí vířivé vany, ale nekvalitně zpracovaná izolace nám může v zimním období pěkně zdražit provozní náklady. Volte takovou izolaci, která bude adekvátní k prostředí, kterému vířivku budete vystavovat. Obzvláště si dejte pozor při umístění v exteriéru.

Další věc, které bychom si měli všimnou, je čerpadlo. Čerpadla ve vířivkách se liší poměrem výkonu a spotřeby. Některá čerpadla spotřebují velké množství energie bez adekvátní výkonu. Rozdíl může být až trojnásobek spotřeby elektřiny. Souvisí s tím i životnost čerpadel.

vířivka

Vzhled vířivky

Skořepina vířivky je viditelná a hlavně úplně ta první věc u vířivky, na kterou se díváme. Jsou hlavní 3 výrobci barevného akrylátu na světě –  USA (Aristech), USA – (Lucite) a Čína -akrylát se používá zřejmě pouze na vířivky vyráběné právě v Číně, jde o levnější náhražku výše uvedených. Nekvalitní akrylát poznáte již po roce až dvou letech používání, kdy   se na akrylátu objeví bubliny,   které můžou až prasknout. Dalším problémem je v technologie výroby akrylátu. Je dobré, když je akrylát pokryt ochranou vrstvou Barier coat a Skin coat, které zaručují nejlepší přilnavost.

Vířivku dělají trysky, zajišťují nám to, proč si vířivku kupujeme, hydromasáž. Hydromasáž je nejlepší způsob uvolnění svalů a relaxace. Voda nás nadnáší, uvolňuje celé tělo a proudy vody jemně masírují svaly. Co se materiálu týče, trysky ve vířivkách jsou vždy z plastu. Jiný materiál zde nelze použít. Nezáleží na počtu trysek ve vířivce, ale na jejich rozmístění a typu. Kvalitu trysek neposuzujeme podle použitého materiálu, ale podle zpracování.

Levné vířivky mají často jen přímé trysky. Přímé trysky mají sice pocitově větší tlak, ale po chvíli Vás začnou svědit a musíte se ve vířivce začít vrtět. Je to jako by Vás masér tlačil stále na jednom stejném místě. Další možností jsou rotační trysky, masírují tělo a svaly.

Prodejců vířivek je dnes hodně. Je vhodné najít si výrobce, který Vám zároveň zaručí i pravidelný servis vířivky. Jedním z velmi kvalitních dodavatelů prestižních vířivek s kompletním servisem je již v úvodu článku zmiňovaný výrobce Villeroy & Boch v České republice zastoupený firmou na prodej vířivek EuroWellness s.r.o. , který dodává vířivky kompletně s dopravou, montáží, termokrytem a servisní prohlídkou a zároveň dodává jedny z nejůspornějších vířivek na trhu.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem napořád jen za 150 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Podobné příspěvky

Vložte komentář