Domů Rady a tipy Plíseň fasádě neprospívá. Jak se jí efektivně zbavit?

Plíseň fasádě neprospívá. Jak se jí efektivně zbavit?

čištění fasád

Fasáda je vizitkou každého domu, ale je přirozené, že se na ní průběžně usazují nečistoty všeho druhu. Ne vždy se však jedná pouze o prach, pyly a atmosférické nečistoty, které lze poměrně snadno odstranit. Mnohem větší problém představuje plíseň. Existuje vůbec způsob, jak se jí účinně zbavit a vrátit fasádě původní vzhled? Odpověď vás příjemně překvapí.

Čištění fasády zbytečně neodkládejte

S plísní si není radno zahrávat. Nepodceňujte ji a jednejte rychle, neboť má tendenci prostupovat hlouběji do materiálu a rychle se rozšiřovat po celém domě. Zdivo pak ztrácí své přirozené vlastnosti a je náchylnější k poškození. Dalším pádným důvodem, proč plísni nedávat čas navíc, je zdraví. Plíseň se během několika týdnů dostane dovnitř a může způsobit vážné zdravotní komplikace. Plíseň ovlivňuje produkci pohlavních hormonů, vyvolává akutní toxické reakce, má mutagenní účinky a je jedním z příčin rakoviny.

Patrně nejlepší možný způsob, jak se nežádoucího organismu na dlouhou dobu zbavit, je vhodně zvolený nátěr proti plísním.

Po jakém protiplísňovém nátěru sáhnout?

Na trhu je široké spektrum dostupných nátěrů. Pro dosažení co nejlepšího účinku zvolte prostředek, který svým složením odpovídá typu fasády vašeho domu, jejímu stáři a stupni poškození. Nevíte-li si s výběrem rady, obraťte se na odborníky.

Prvním krokem je důkladné vyčištění povrchu

Před aplikací protiplísňového nátěru musí být fasáda zbavena všech nečistot, jinak se nátěrová hmota nedostane do struktury materiálu. Důkladné vyčištění však většinou není možné bez profesionální techniky. Nejlepších výsledků dosahují přístroje na bázi tryskání – pískování. Chcete-li se o čištění fasád a boji proti plísni dozvědět více, pokračujte na www.cisteni-fasad-ars.cz.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 150 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup
Předchozí článekDružstevní byty mají v České republice dlouholetou tradici
Další článekVenkovní osvětlení na zahradu i dvorek

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..