Domů Rady a tipy Jakou barvou vymalovat kuchyň anebo dětský pokoj?

Jakou barvou vymalovat kuchyň anebo dětský pokoj?

barvy v kuchyni

Stojíte před nelehkým úkolem, jak vymalovat pokoje domu či bytu? Věřte, že správná volba barvy ovlivní design interiéru, ale i vaši náladu. Ne každému jsou příjemné syté odstíny anebo tmavší barvy na stěnách. Jak se říká, s bílou nic nezkazíte, ale když ji vhodně zkombinujete, máte moderně vymalovaný byt.

Barvy a zase barvy

Výběr barev by měl komponovat s barevností a vzhledem nábytku, dekorací, osvětlení. Barvy vhodné pro vnitřní prostory lze rozdělit podle klíčových kritérií. Velmi důležitá je teplota, sytost a světlost. Teplota barev se větví na teplé a studené odstíny. Chladné tóny se hodí na místa určená k relaxaci, spánku anebo do pracovny. Svou studenou rukou uklidňují a lépe se v jejich společnosti soustředíme. Zato teplé barvy inspirují a jsou dokonalé pro společnost prostory, kuchyně, do obývacího a dětského pokoje.

[irp]

Tmavá anebo světlá kuchyně?

Sytost barev je pro mnohé rodiny velkým problémem a nemohou se dohodnout. Pokud prahnete po sytých odstínech, slaďte je s podlahou, nábytkem a dekoracemi. Příliš syté barvy nepůsobí na člověka příliš harmonicky, raději si natřete jen jednu stěnu a zbytku darujte bílou. Světlé tóny dopřávají místnostem svěžest i vzdušnost a navíc ji opticky zvětší.

Barvy do jednotlivých místností

V obývacím pokojí trávíte mnoho času, proto mu dopřejte nepříliš syté barvy. Zapomeňte na rudou či ostré elementy a rozhodněte se pro bílou, světle zelenou, kakaovou anebo fialkovou. Ložnicím sluší studené odstíny modré, zelené, vínové či růžové. Vyvarujte se oranžové, syté žluté a rudé. Při výběru barvy do kuchyně máte volnou ruku, ale přikloňte se spíše ke žluté, broskvové anebo cappuccino. Do koupelny vyberte světlé tóny, místnost opticky zvětší a do dětského pokoje bílou v kombinaci s oranžovou, zelenou či fialkovou. Děti nemají rády nudu, ale s barvami to příliš nepřehánějte. Ideální je souhra dvou barevných odstínů.

[hana-code-insert name=’seznam‘ /]


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 150 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup
Předchozí článekKoberce se opět vrací do interiérů, ale musí být nadstandardně elegantní!
Další článekPřemýšlíte o podzemní nádrži na dešťovou vodu? Jaké jsou možnosti?

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..