5 tipů, jak vybrat vířivku na zahradu, terasu i domů

5 tipů, jak vybrat vířivku na zahradu, terasu i domů

Také toužíte po relaxačním koutku v klidném místě vaší zahrady nebo na terase? Sníte o malém domácím wellness, ve kterém bude hrát hlavní roli vířivka, někdy také nazývaná jako whirlpool či vířivá vana? Přinášíme vám několik důležitých tipů, které vám s výběrem určitě pomohou.

Vířivka to je pohoda, relaxace a spousta pozitivních účinků pro vaše zdraví

Relaxace ve vířivce přinese celé vaší rodině spoustu nezapomenutelných okamžiků. Společně strávené chvíle s nejbližšími jsou tím největším bohatstvím. A kromě toho vám vířivka a hydroterapie pomocí teplé vody a masírujících bublinek kyslíku a proudící vody pomůže i s mnoha zdravotními problémy:

– zbaví vás stresu, zklidní vás

– zmírňuje příznaky artritidy a revma

– uleví od bolesti svalů a ztuhlosti kloubů

– bude se vám lépe spát, večer usnete, jako když vás do vody hodí

 

Ale pojďme na první tip, jak vybrat vířivku:

Tip 1: Nafukovací vířivku raději ne

Životnost nafukovací vířivky není bohužel velká. Pokud chcete vířivku na chalupu, kam jezdíte jen občas nebo si chcete vyzkoušet, jak by vám vyhovovala hydroterapie, pak možná. Ale jinak nechme nafukovací bazénky raději dětem. Tím spíše, pokud jsou masážní.

Tip 2: Není akrylát jako akrylát

Moderní vířivky jsou takřka bez výjimky vyrobené z akrylátu. Většinu z nich můžete využívat po celý rok. To znamená, že skořepina vířivky musí zvládnout velké rozmezí teplot: v létě horko a v zimě mráz.

Levná vířivka bude nejspíše vyrobena z nekvalitního akrylátu a téměř s jistotou bude vyrobená v Číně. Takový akrylát má menší odolnost a celková kvalita i životnost je nižší než u české vířivky nebo u vířivky vyrobené někde v Evropě.

Ptejte se, kde byla vířivka vyrobena, a pamatujte, že nízká cena u vířivky vás nemá upoutat, ale varovat. 

vířivka

Tip 3: Konstrukce a trysky

Dobrou vířivku poznáte i podle počtu a rozvržení trysek. Efektivní hydromasáž je přeci základní vlastností každého whirlpoolu. Levné vířivky mívají trysky zajištěné silikonovým zámazem – a téměř jistě zde časem bude docházet k průsakům vody.

Do vybrané vířivky si lehněte. Kupodivu, někteří výrobci jsou schopni umístit trysky i do míst, kde vás budou nepříjemně tlačit do některé části těla. Na druhou stranu na počtu trysek až tak nezáleží, důležité je jejich provedení a druh masáže.

Tip 4: Vybírejte rozumem a ekonomicky

Nepořizujte si zbytečně velkou vířivku. Provozní náklady vířivky vás totiž mohou nepříjemně zaskočit. Platit budete nejen za elektrickou energii, ale také za vodu a její úpravu.

Čím větší vířivka, tím větší vodní plocha a tím více vody. Na ohřátí většího množství vody budete potřebovat více energie a také budete mít větší únik tepla skrz hladinu. Někdy stačí i čtyřčlenné rodině vířivka pro dva – zvláště, pokud jsou už děti velké a zanedlouho vyletí z rodného hnízda.

Tip 5: U vířivky je nejdůležitější místo a její okolí

Vybírejte pečlivě, kam svoji vířivku umístíte. Vířivka na zahradě si zaslouží nějaký klidný kout, vířivka na terasu zase místo, kde budete mít pěkný výhled po okolí.

Pamatujte na to, že když se nebudete z vířivky moci dívat na něco zajímavého, nebude vás koupání dlouho bavit. Že vybrat dobré místo pro vířivku je nesmírně důležité, říkáme každému zájemci.

Podobné příspěvky

Zvuková a tepelná izolace sníží účty a zvýší pohodlí u vás doma

Zvuková a tepelná izolace sníží účty a zvýší pohodlí…

S odstupem od ruchu venkovního světa se domov stává útočištěm klidu a pohody. Investovat do zvukové a tepelné izolace není pouze…
Projektová dokumentace: Co to je a co všechno musí obsahovat?

Projektová dokumentace: Co to je a co všechno musí…

Projektová dokumentace je klíčovým prvkem při realizaci stavebního, inženýrského nebo architektonického projektu. Jedná se o soubor technických a plánovacích dokumentů, které…
Jak si pro svou rekonstrukci nebo stavbu domu vybrat tu nejlepší firmu?

Jak si pro svou rekonstrukci nebo stavbu domu vybrat…

Investice do vlastního bydlení je vždy správnou investicí. Vždy se vám to vyplatí, ale musíte si najmout správnou firmu, která všechno…

Komentovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *