Investice do nemovitosti v zahraničí? Zkuste Slovensko!

od Redakce
reality

Trh realit nevyužíváme pouze v případech, kdy potřebujeme koupit dům nebo byt pro vlastní potřebu. Je to také forma investice. Nemovitost je navíc možné pochopitelně také pronajímat, a to přináší další zhodnocení finančních prostředků do nákupu vložených. Zásadní je zde výběr vhodné lokality, od čehož se odvíjí vše ostatní, např. míra rizika. Atraktivní rekreační lokality, třeba v dosahu horských středisek, nabízejí vyšší možnosti zhodnocení formou pronájmu, na druhou stranu pochopitelně bývá také vyšší cena samotné nemovitosti a sezónní aspekt takové formy pronájmu.

Výnosný může být krátkodobý pronájem

Zajímavou možností může být investice do nemovitosti v zahraničí. Pokud se bojíte jazykové bariéry a netroufáte si na to, přesto je tady možnost. Ano, samozřejmě myslíme Slovensko. Také u nás ostatně zahraniční klientela investuje do nemovitostí, stejně jako my zase investujeme třeba do nemovitostí právě na Slovensku. Možná zrovna hledáte reality Nové Zámky a uvažujete, zda by to mohla být dobrá varianta ke koupi nemovitosti jako investice. Je třeba podotknout, že podobné lokality se hodí zejména z těch důvodů, jelikož nabízejí:

  • Nižší ceny nemovitostí
  • Výnos z krátkodobého pronájmu

Atraktivita krátkodobého pronájmu

Nižší ceny jsou pochopitelně myšleny ve vztahu k jiným oblastem na Slovensku, jako je například Bratislava. Zde je pochopitelně vyšší životní úroveň, a tedy také vyšší ceny nemovitostí. Okamžité zhodnocení nemovitosti krátkodobým pronájmem zde tak může být nižší. Podobná situace jako u Nových Zámků platí také pro reality v městě Prievidza, kde rovněž můžete zhodnotit vaši nemovitost krátkodobým pronájmem lépe než třeba v hlavním městě. Obecně však cena nemovitostí roste, a to nejen u nás, ale i na Slovensku.

A hlavně kvůli rostoucím cenám jsou atraktivnější pro krátkodobý pronájem spíše levnější lokality, ale zase je v nich potenciálně vyšší riziko. V úvodu jsme nakousli horské oblasti, které jsou populární i u nás. Můžete do podobných nemovitostí zkusit investovat také na Slovensku. Ostatně Tatry k tomu přímo vybízejí.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem napořád jen za 150 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Podobné příspěvky

Vložte komentář