Severské motivy jsou stále IN

by Redakce
tapety

Existuje několik druhů tapet, které se od sebe liší především materiálem, ze kterého jsou vyrobeny. Materiál tapety předurčuje její vlastnosti a samozřejmě také způsob lepení.

Jaké jsou druhy tapet

Základními druhy tapet jsou klasické papírové tapety, pro jejichž uchycení je potřeba namíchat lepidlo, obdobně jako když u malování ředíte barvu. Když máte lepidlo připraveno, nanesete jej na tapetu, necháte provlhnout a potom po jednotlivých pásech nanášíte tapetu na zeď.

Dalším typem jsou nehořlavé vliesové tapety, které jsou vyráběny z kombinace materiálů. Možnost lepení těchto tapet není omezená a dají se přilepit téměř na jakýkoli podklad. Ten však musí být hladký a čistý. Při zvolení složitějšího vzoru musí na sebe při lepení jednotlivé pásy přesně navazovat.

Vinylové tapety se vyrábí z umělé hmoty, které se umisťují na papírový podklad. Využití najdou zejména ve vlhkých místnostech v domácnosti, většinou v kuchyni nebo koupelně. Výborný materiál zajišťuje další velmi komfortní funkci, a to jeho omyvatelnost. Pokud vám omylem za zeď vystříkne při vaření omáčka, stačí je přetřít ubrouskem a nemusíte hned malovat. Dále existují také textilní tapety, samolepicí tapety či dekorace.

Vyberte si vhodný motiv

Mezi velmi moderní vzory tapet patří v dnešní době ty skandinávské. Skandinávské tapety působí velmi elegantně a vkusně.

Především se jedná o geometrické. Ovšem pokud hledáte něco hravého a barevného, vyberete si ze široké nabídky. Skandinávský styl je typický spíše pastelovými odstíny. Často se objevuje bílá, žlutá, azurově modrá nebo šedá. Časté jsou také černo bílé kombinace a vzory. Tapety ve skandinávském stylu se hodí do kterékoli místnosti. Výborně se budou vyjímat ale i v kuchyni. Nejčastěji se skandinávské vzory objevují na vliesových tapetách, které jsou navíc pevné a pružné. Vliesové tapety se také velmi jednoduše lepí. Stačí lepidlem potřít stěnu a nalepit suchý pás tapety. Zvolte i vy skandinávský styl tapet a pocítíte krásu jednoduchosti.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem napořád jen za 150 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Podobné příspěvky

Vložte komentář