Domů Služby Profi grilování si žádá kvalitní dřevo ze správných dřevin

Profi grilování si žádá kvalitní dřevo ze správných dřevin

palivové dřevo na uzení

Chcete grilovat jako špičkoví šéfkuchaři? Dobrý gril a kuchařka k tomu nestačí. Potřebujete navíc kvalitní palivové dřevo. Grilování na plynu, ale ani na komerčně prodávaném dřevěném uhlí či grilovacích briketách nedá nikdy masu tak unikátní chuť, jako správně zvolené palivové dřevo. Pro grilování jsou vhodné především tvrdé dřeviny, kterými jsou buk, dub, javor a olše. Zajímavou alternativou jsou ovocné dřeviny.

Kde sehnat správné dřevo a grilování?

Nejširší nabídku sypaného i rovnaného dřeva nabízí společnost Optimtop. Palivové dřevo vhodné na topení, profi grilování či uzení, je dodáváno po celé České republice. Doprava je na paletách a už od jedné palety zdarma. Optimtop dodává palivové dřevo ze 13 dřevin. Pro své gurmánské i uzenářské zážitky určitě najdete to pravé.

Každé maso si žádá své dřevo

Pro každé maso se hodí jiný typ palivového dřeva na grilování. Červená masa, jako hovězí a vepřové, vyžadují dřevo s kouřovou příchutí. Tu jim dodá dub nebo ořech. Jemnější chuť docílíte grilováním na jabloňovém dřevu. Jabloň je vhodná rovněž pro grilování drůbeže. I když nejoptimálnějším dřevem je olše. Stejně tak jako pro grilování ryb. Rybí maso ocení i třešeň. Nikdy nepoužívejte jehličnaté dřeviny – borovici, smrk ani modřín.

Pojďte se naučit udit jako profík

Grily bývají velice často vybaveny udírnou. Proto i když léto není pro uzení zrovna ideální, často si právě v tomto období rádi něco vyudíme. Obvykle maso, ryby nebo sýry. V létě by se mělo udit výhradně teplým kouřem, čemu jsou malé udírny uzpůsobeny. Je to totiž rychlejší uzení než uzení studeným kouřem a zamezí se tak riziku, že se nám uzené potraviny ještě před finálním vyuzením zkazí. Pro uzení teplým kouřem se hodí výhradně tvrdé dřeviny – buk a javor. Někdo doporučuje i dub. Ten však přidává uzenářským výrobkům nahořklou příchuť a ta nechutná každému. Pro uzení studeným kouřem je však vhodný i dub.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 150 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup
Předchozí článekVlastní vířivka má příznivé účinky na vaše tělo i mysl
Další článekJak stavět pergolu svépomocí?

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..