Domů Služby Trápí vás hluk? Izolace ho dokáže vyřešit

Trápí vás hluk? Izolace ho dokáže vyřešit

odhlučnění stěny

Ke slovu izolace se neváže jenom označení pro materiál, který dokáže zlepšit tepelné vlastnosti objektu. Mluvíme zde i o materiálu, který se může postarat o lepší odhlučnění. To se může hodit v celé řadě případů. Zatímco v rodinných domech mnohdy není nutné, v řadě bytů už ano. Co jejich obyvatele trápí nejvíce? 

  • Klapání bot na dřevěných podlahách 
  • Hlučná televize nebo hudba 
  • Hádky a křičící děti 

Pokud vám jsou dané situace celkem známé, podívejte se na možnosti, jakými způsoby se dá problém vyřešit. 

Nechte si doporučit vhodný materiál 

Cílem je zajistit, aby hluk z konkrétního místa neprostupoval do vašeho bytu. To zajistí nikoliv klasické zdivo, ale unikátní izolační materiál. Může jím být třeba akustická pěna na prodej, nebo i řada jiných variant. Tu pravou si nechte doporučit odborníkem. A to hlavně z toho důvodu, že hraje roli jak intenzita daného hluku, tak může hrát roli také to, o jaký konkrétní hluk se jedná. 

Kde všude je možné izolovat? 

Pokud zůstaneme ve vašem bytě, tak musíme říci, že v podstatě všude. Izolační materiál je možné umístit na strop, stejně jako ho můžete umístit i do oblasti stěn. A pokud jste právě vy rušivým elementem, na který si stěžují sousedí pod vámi,  doporučíme položit kročejovou izolaci. Ta vám pomůže eliminovat problémy spojené s tím, že vám klapou boty, nebo ruší pravidelné posouvání židlí a jiného nábytku. 

Ideálně při rekonstrukci 

Umístění takové izolace není z hlediska technologie nic komplikovaného, ani se nejedná o nic zdlouhavého. Na druhou stranu je třeba danou vrstvu schovat pod klasickou omítku, do podhledu, nebo pod podlahu. I proto se k tomuto kroku doporučujeme uchýlit v souvislosti s plánovanou rekonstrukcí. 


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 150 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup
Předchozí článekVybíráme žumpu – co zohlednit?
Další článekVýhody a nevýhody nebankovních půjček

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..