Trápí vás hluk? Izolace ho dokáže vyřešit

od Redakce
odhlučnění stěny

Ke slovu izolace se neváže jenom označení pro materiál, který dokáže zlepšit tepelné vlastnosti objektu. Mluvíme zde i o materiálu, který se může postarat o lepší odhlučnění. To se může hodit v celé řadě případů. Zatímco v rodinných domech mnohdy není nutné, v řadě bytů už ano. Co jejich obyvatele trápí nejvíce? 

  • Klapání bot na dřevěných podlahách 
  • Hlučná televize nebo hudba 
  • Hádky a křičící děti 

Pokud vám jsou dané situace celkem známé, podívejte se na možnosti, jakými způsoby se dá problém vyřešit. 

Nechte si doporučit vhodný materiál 

Cílem je zajistit, aby hluk z konkrétního místa neprostupoval do vašeho bytu. To zajistí nikoliv klasické zdivo, ale unikátní izolační materiál. Může jím být třeba akustická pěna na prodej, nebo i řada jiných variant. Tu pravou si nechte doporučit odborníkem. A to hlavně z toho důvodu, že hraje roli jak intenzita daného hluku, tak může hrát roli také to, o jaký konkrétní hluk se jedná. 

Kde všude je možné izolovat? 

Pokud zůstaneme ve vašem bytě, tak musíme říci, že v podstatě všude. Izolační materiál je možné umístit na strop, stejně jako ho můžete umístit i do oblasti stěn. A pokud jste právě vy rušivým elementem, na který si stěžují sousedí pod vámi,  doporučíme položit kročejovou izolaci. Ta vám pomůže eliminovat problémy spojené s tím, že vám klapou boty, nebo ruší pravidelné posouvání židlí a jiného nábytku. 

Ideálně při rekonstrukci 

Umístění takové izolace není z hlediska technologie nic komplikovaného, ani se nejedná o nic zdlouhavého. Na druhou stranu je třeba danou vrstvu schovat pod klasickou omítku, do podhledu, nebo pod podlahu. I proto se k tomuto kroku doporučujeme uchýlit v souvislosti s plánovanou rekonstrukcí. 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem napořád jen za 150 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Podobné příspěvky

Vložte komentář