Domů Zahrada Okrasné trávy zpestří zahradu

Okrasné trávy zpestří zahradu

okrasné trávy

Patříte mezi milovníky zahradních květin, bylin, keřů a stromků? Uchvacuje vás jejich vzhled a květy? Doplňte si svou zahradu okrasnými trávami a udělejte z obyčejné zahradní plochy mistrovské dílo. Okrasné trávy se o to originálně postarají. Vysoké druhy poslouží jako zastínění před zvědavými sousedy a nízké travičky ozdobí skalku či záhonek s bylinkami. Vybírejte ze stovek druhů.

Nenáročné na údržbu a půdu

Ozdobte svou zahradu okrasnými trávami a vdechněte svému království nový rozměr. Elegance listů i květeny vás uchvátí, především na podzim, kdy rostliny kvetou a listy se zbarvují. Výhodou této rostlinné dekorace je mrazuvzdornost. Zasaďte si okrasnou trávu do propustné země kdekoli na zahradě. Poradí si s velkým i malým přílivem slunečního svitu. Zahradní architektura nabízí ohromné možnosti dekorací, proč je nevyužít? Ceny okrasných trav jsou dostupné pro každého a rychle se rozrůstají.

Vysoké i nízké druhy rostlin

Určitě znáte kostřavy, které snesou také chladnější podnebí. Ideálně se sadí do písku na slunné místo. Mohutné polštáře si ihned oblíbíte. Atraktivní okrasnou trávou jsou ozdobice. Vysoký vzrůst je největším lákadlem. Rostliny vysoké více než 1 metr se pyšní pestře zbarveným květenstvím. Některé jsou bílé, jiné fialové, červené a oranžové. Skutečná pastva pro oči. Dlouhé listy mohou být jednobarevné i vícebarevné.

Nádech exotiky na vaší zahradě

Metlici se daří v chladnějších lokalitách severu světa, ale své upotřebení si najde i u vás na zahradě. Je prudce dekorativní. Dorůstá výšky půl metru. Pampová tráva patří mezi unikáty. Tyto rostliny nemají v lásce vlhkost, zato milují mrazivé zimy s dostatkem sněhu. Jejich klasy kvetou žlutě, růžově či fialově. Ostřice poznáte podle dutých stébel. Vytvářejí květy i plody. Jejich údržba je nenáročná. Populární okrasnou trávu je proso rodu virgatum domovem ze Severní Ameriky. Široké listy s větvemi a překrásnými klasy začínají zdobit zahrady v červenci až srpnu. V lásce mají stanoviště poblíž vody.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 150 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup
Předchozí článekZakázková výroba anebo nábytek z obchodu?
Další článekZvelebení bytu nebo domu snadno díky půjčce

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..