Prodej bytů v Praze zase láme rekordy. Překoná letošní rok ten minulý?

Prodej bytů v Praze zase láme rekordy. Překoná letošní rok ten minulý?

Třináctka je většinou nešťastné číslo, ale o 13 % více prodaných nových bytů v Praze je jednoznačně skvělý výsledek. Jak jste na tom s novým bydlením vy?
Developeři během druhého kvartálu letošního roku prodali 1 700 bytů a jako obvykle byl největší zájem o byty 2+kk. Bytů s těmito dispozicemi se na území hlavního města prodalo 624. Lidé nakupují byty ve velkém již 6 měsíců a za zvýšenou poptávkou stojí především dva hlavní důvody:

  • nízké sazby hypoték,
  • rozhodnutí investovat do svého.

[irp]

Oba důvody jsou přitom v České republice zásadní. Podle studie společnosti Deloitte, která analyzovala vývoj ceny nemovitostí v 15 zemích světa, si totiž Češi na nový byt o rozloze 70 m2 ušetří za 7 let. Stranou by si přitom museli dávat celý hrubý plat. Je tedy jasné, že bez hypotéky to většinou nejde.

finep

Prodej bytů v Praze podle odhadů poroste. Pospěšte si!

Pokud budou prodeje tímto tempem pokračovat, překonají developeři loňský rekord prodaných 5 950 bytů. Nejnižší odhady hovoří celkem o 6 300 prodaných bytech za rok 2015.
S nákupem byste ale neměli váhat už proto, že první dvě velké banky na českém trhu už zdražily hypotéky a naznačily tak blížící se konec levného trendu.
Přesto si hypotéku dobře rozmyslete – banky začaly půjčovat i rizikovějším zájemců a Česká národní banka proto vydala několik doporučení, mezi která patří i to, že by splatnost hypotéky neměla přesáhnout 30 let.

finep novostavby

Bydlete v Praze 5, 9 nebo 10

Chcete se přestěhovat do vlastního a máte vyřešené financování? Nezbývá než si prohlédnout byty v Praze, které jsou na prodej.
Velmi populární je bydlení v lokalitě Nad Přehradou v Praze 10. Společnost Finep tu postavila už čtvrtou etapu, a přesto byla většina bytů během prvního týdne vyprodána. Stále jich však několik zbývá a vy tak můžete bydlet v přírodě, a přesto na dosah od centra.

finep

Nové byty v Praze ale najdete i jinde. Například v Praze 9 jsou na výběr byty z projektů Harfa Park a Prosek Park. V obou lokalitách najdete dostatek oblíbených bytů 2+kk, ale i větších 3+kk a 4+kk.

novostavby

Prodej bytů v Praze, konkrétně v Praze 5, je zastoupen i lokalitou Britská čtvrť, kde zbývá poslední pár bytů v šesté etapě. Není divu – byty leží pouhou minutu chůze od stanice metra Stodůlky a navíc jsou všechny prostory bezbariérové.

Podobné příspěvky

Zvuková a tepelná izolace sníží účty a zvýší pohodlí u vás doma

Zvuková a tepelná izolace sníží účty a zvýší pohodlí…

S odstupem od ruchu venkovního světa se domov stává útočištěm klidu a pohody. Investovat do zvukové a tepelné izolace není pouze…
Projektová dokumentace: Co to je a co všechno musí obsahovat?

Projektová dokumentace: Co to je a co všechno musí…

Projektová dokumentace je klíčovým prvkem při realizaci stavebního, inženýrského nebo architektonického projektu. Jedná se o soubor technických a plánovacích dokumentů, které…
Jak si pro svou rekonstrukci nebo stavbu domu vybrat tu nejlepší firmu?

Jak si pro svou rekonstrukci nebo stavbu domu vybrat…

Investice do vlastního bydlení je vždy správnou investicí. Vždy se vám to vyplatí, ale musíte si najmout správnou firmu, která všechno…

Komentovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *