Prodej bytů v Praze zase láme rekordy. Překoná letošní rok ten minulý?

od Redakce
reality finep

Třináctka je většinou nešťastné číslo, ale o 13 % více prodaných nových bytů v Praze je jednoznačně skvělý výsledek. Jak jste na tom s novým bydlením vy?
Developeři během druhého kvartálu letošního roku prodali 1 700 bytů a jako obvykle byl největší zájem o byty 2+kk. Bytů s těmito dispozicemi se na území hlavního města prodalo 624. Lidé nakupují byty ve velkém již 6 měsíců a za zvýšenou poptávkou stojí především dva hlavní důvody:

  • nízké sazby hypoték,
  • rozhodnutí investovat do svého.

[irp]

Oba důvody jsou přitom v České republice zásadní. Podle studie společnosti Deloitte, která analyzovala vývoj ceny nemovitostí v 15 zemích světa, si totiž Češi na nový byt o rozloze 70 m2 ušetří za 7 let. Stranou by si přitom museli dávat celý hrubý plat. Je tedy jasné, že bez hypotéky to většinou nejde.

finep

Prodej bytů v Praze podle odhadů poroste. Pospěšte si!

Pokud budou prodeje tímto tempem pokračovat, překonají developeři loňský rekord prodaných 5 950 bytů. Nejnižší odhady hovoří celkem o 6 300 prodaných bytech za rok 2015.
S nákupem byste ale neměli váhat už proto, že první dvě velké banky na českém trhu už zdražily hypotéky a naznačily tak blížící se konec levného trendu.
Přesto si hypotéku dobře rozmyslete – banky začaly půjčovat i rizikovějším zájemců a Česká národní banka proto vydala několik doporučení, mezi která patří i to, že by splatnost hypotéky neměla přesáhnout 30 let.

finep novostavby

Bydlete v Praze 5, 9 nebo 10

Chcete se přestěhovat do vlastního a máte vyřešené financování? Nezbývá než si prohlédnout byty v Praze, které jsou na prodej.
Velmi populární je bydlení v lokalitě Nad Přehradou v Praze 10. Společnost Finep tu postavila už čtvrtou etapu, a přesto byla většina bytů během prvního týdne vyprodána. Stále jich však několik zbývá a vy tak můžete bydlet v přírodě, a přesto na dosah od centra.

finep

Nové byty v Praze ale najdete i jinde. Například v Praze 9 jsou na výběr byty z projektů Harfa Park a Prosek Park. V obou lokalitách najdete dostatek oblíbených bytů 2+kk, ale i větších 3+kk a 4+kk.

novostavby

Prodej bytů v Praze, konkrétně v Praze 5, je zastoupen i lokalitou Britská čtvrť, kde zbývá poslední pár bytů v šesté etapě. Není divu – byty leží pouhou minutu chůze od stanice metra Stodůlky a navíc jsou všechny prostory bezbariérové.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem napořád jen za 150 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Podobné příspěvky

Vložte komentář