Domů Bydlení Dlažba – tradiční povrch v moderním pojetí

Dlažba – tradiční povrch v moderním pojetí

dlažba

Dlažba patří mezi tradiční a stále velmi oblíbené povrchové úpravy podlah i v moderních interiérech. Už dávno neplatí, že se hodí jen do kuchyně, chodby či koupelny a že v obývacím pokoji či ložnici nemá co dělat. Stejně tak se už nedá tvrdit, že ji můžete použít pouze na podlahu a na stěny ne. Dlažba vyniká svou odolností zejména vůči vodě a vlhkosti, ale také vůči chemikáliím. Můžete u ní počítat s dlouhou životností i jednoduchou údržbou. Do okolního prostředí navíc neuvolňuje žádné škodliviny a je vhodná i pro alergiky.

Velký formát nejen pro koupelny

Pokud vás na dlažbě odrazuje množství spár mezi dlaždicemi, které narušují vizuální celistvost povrchu, jistě vás potěší informace, že existuje i velkoformátová dlažba. Velkoplošné dlaždice se vyrábějí v mnoha rozměrech, obdélníkové např. 75 x 150 cm či 120 x 240 cm, čtvercové např. 60 x 60 cm či 120 x 120 cm.

Velké dlaždice najdou uplatnění nejen na podlaze, ale také při obkládání stěn koupelen. Absenci spár oceníte nejen pro ničím nerušený design, ale také pro snazší údržbu – bývají to právě spáry, ve kterých se usazuje nejvíce nečistot, a tady jich bude o poznání méně.

Keramická dlažba nemusí studit

Pokud vás na dlažbě odrazuje, že studí, zaměřte se na tradiční keramickou dlažbu. Keramické dlaždice velmi rychle reagují na okolní teplotu – pokud je v místnosti chladno, studí. Pokud je v místnosti teplo, bude příjemné chodit po podlaze i bosou nohou. Je proto dobré použít keramickou dlažbu v místnostech, kde se v zimě topí. V létě možná naopak chladivý povrch uvítáte. Keramická dlažba dobře vede teplo, je proto vhodná i pro podlahové topení. Tato kombinace je častým řešením v koupelnách.

Keramická dlažba se vyrábí v mnoha dekorech imitujících dřevo, kámen, mramor či cihly, a to v běžných i velkých formátech.

dlažba

Mramor patří do moderní domácnosti

Mramor byl vždy vnímám jako známka luxusu a je tak vnímán i dnes. Není se čemu divit. Hladký lesklý povrch se nehodí všude, ale v moderním interiéru určitě najde své místo. Hodí se do koupelen, do minimalistických obývacích pokojů, prostorných předsíní i velkých kuchyní. V každém případě navodí atmosféru přepychu.

Mramorová dlažba se vyrábí v běžných i velkých formátech a ve světlých i tmavých odstínech.

dlažba

Kvalitní dlažba

Na českém trhu se můžete setkat s několika ověřenými výrobci výše uvedených druhů dlažeb. Patří mezi ně italský výrobce Atlas Concorde, který se specializuje na mramorovou a velkoformátovou dlažbu (kolekce Marvel a Marvel XL). Velmi kvalitní výrobky můžete dále očekávat od portugalské firmy Margres, která nabízí velký výběr keramických dlažeb. Pokud hledáte něco v retro stylu, možná vás zaujme nabídka italské společnosti Saime Ceramiche.

Širokou nabídku dlažeb od zmíněných výrobců nabízí společnost Keraservis , která se specializuje na kompletní řešení koupelen – od návrhu po realizaci. V ČR má 3 showroomy, kde si můžete prohlédnout vybrané dlažby, poradit se s odborníky, popř. si nechat udělat 3D návrh koupelny.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 150 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup
Předchozí článekLevné skladování věcí? Vyzkoušejte skladovací kontejnery
Další článekBrňáci přišli s novým účinným systémem bytových parfémů

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..