Domů Bydlení Poradíme vám, jak vybrat vhodnou sedací soupravu

Poradíme vám, jak vybrat vhodnou sedací soupravu

sedací souprava

Sedací souprava patří obvykle k nejvytíženějším kusům nábytku. Proto je dobré se zamyslet, kdo všechno by se na ni měl vejít, co všechno na ní budete chtít podnikat, a tomu přizpůsobit její velikost, tvar i druh materiálu, z něhož je vyrobena.

Velikost a tvar sedací soupravy

Velikost sedačky by měla odpovídat velikosti místnosti. Příliš veliká sedačka bude v menší místnosti spíše překážet. V takovém případě je lepší vybrat o něco menší a doplnit jí třeba křesly, což bude působit méně masivně než jeden velký kus nábytku. Dnes můžete vybrat kusy pro dvě osoby, ale klidně i deset osob.

Zdaleka už neplatí, že je vždy umístěna u zdi, ale je-li v centru místnosti, musí kolem ní být dost místa pro pohyb. Kromě rovných sedacích souprav jsou v současnosti k dostání také rohové či sedačky ve tvaru U. Určitě si vyzkoušejte, zda se vám na ní pohodlně sedí a také z ní vstává. Téměř každá sedačka je aspoň částečně rozkladatelná a jsou v nic i úložné prostory. Může tak sloužit i jako provizorní postel pro návštěvy. Pokud jde o design, najdete moderní minimalistické kusy i soupravy inspirované historií. Vybrat si může každý podle svého vkusu i ostatního zařízení v místnosti.

Materiálové řešení

Pokud chcete mít sedačku déle než pár let, preferujte kostru ze dřeva, nikoli dřevotřísky. Sedací souprava je velmi namáhaný kus a investice do kvalitního materiálu se vyplatí. Čalounění by vám mělo být příjemné na dotek. Potah může být z hladkého či strukturovaného textilu, kůže či koženky, ale ne každý materiál vyhovuje všem. Barev i vzorů je v internetových či kamenných obchodech na výběr velké množství, stejně jako sladěných nebo naopak barevně kontrastních doplňků (polštáře, přehozy).

Protože sedací souprava často dominuje místnosti, měl by výběr barvy ladit s celkovým zařízením pokoje i barvou stěn. Pokud máte nebo se chystáte mít děti, vybírejte spíše tmavší odstíny a hlavně materiál, který lze snadno čistit. Naopak bílá kočka a černá sedačka s potahem zachycujícím kočičí chlupy se stane nekonečným důvodem k úklidu.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 150 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup
Předchozí článekVýhody a nevýhody nebankovních půjček
Další článekJak vybrat trezor na zbraně?

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..