Na trhu se zvyšuje zájem o venkovní i vnitřní žaluzie a sítě proti hmyzu

Na trhu se zvyšuje zájem o venkovní i vnitřní žaluzie a sítě proti hmyzu

Jedním z úspěšných prodejců stínící techniky na českém trhu, je největší slovenský výrobce tohoto sortimentu, firma K-system, s.r.o. V roce 2014 firma zaznamenala meziroční nárůst tržeb o téměř 20 %. Celkové tržby společnosti se zvýšily z 3,506 mil. eur v roce 2013 na 4,280 mil. eur v loňském roce. Většinu prodeje firma zrealizovala na slovenském trhu a cca 20 % v zahraničí, především v ČR a Německu. Prodej na slovenském trhu se meziročně zvýšil téměř o 20 % a v zahraničí o necelých 10 %. Společnost s čistě slovenským kapitálem zaměstnává průměrně 104 pracovníků. Centrálu a výrobní závod má v Žiaru nad Hronom a síť smluvních partnerů po celém Slovensku, v ČR, Rakousku, Švýcarsku, Itálii, Německu a Belgii. Ve výrobním sortimentu dominují interiérové, vertikální a exteriérové ​​žaluzie, slunolamy a sítě proti hmyzu na okna a dveře. Informovala o tom Andrea Kúdelová, vedoucí divize obchodu a marketingu K-systemu.

„Loňský nárůst prodeje byl vyvolán mírným oživením stavebního trhu a především nárůstem v segmentu stínící techniky. Naše firma se prosazuje na trhu hlavně kvalitou své produkce a špičkovým servisem pro zákazníky. Důraz na kvalitu a neustálé inovace přinášejí výsledky v prodeji. O zákazníka se staráme v každé fázi realizace zakázky – od konzultací a zaměření, přes instalaci, záruční a pozáruční servis. Za kvalitu přitom ručíme a na naše výrobky poskytujeme záruku, podle druhu výrobku, od 24 měsíců do 5 let. Dnešní zákazníci stále více dají na reference a je pro ně důležité, aby měli garantovanou kvalitu a dlouhodobý servis. Stínící technika je investicí na dlouhé roky a proto je třeba dávat pozor na každý detail,“ konstatovala A. Kúdelová.

Dodala, že během krize se společnosti K-system podařilo snížit materiálové náklady díky rozšíření výroby o vlastní lisovnu PVC komponentů, linku na válcování profilů, ohýbání a stříhání kovů, vlastní práškovnu kovů a vlastní výrobu bublinkové fólie.

Společnost K-system je na trhu od roku 1991. Stala se úspěšným, čistě slovenským výrobcem stínící techniky, zejména s podporou převážně zahraničních licenčních dodavatelů, jejichž zkušenosti firma přebrala. Tato strategie byla a stále je nejvyšší zárukou vysoké a stabilní kvality produkovaných výrobků. Společnost K-system klade velký důraz na využití moderních technologií ve výrobě a věnuje značné úsilí jejích inovaci, spolu s vývojem vlastních produktů. Cílem je dosahovat stále kvalitnější produkce, prodlužovat životnost výrobků, zlepšovat jejich vlastnosti a rozšiřovat sortiment.

V roce 2002 společnost K-system, jako první firma na Slovensku, začala výrobky označovat ochrannou známkou K-system. Od tohoto okamžiku zákazníci věděli, kdo je skutečným výrobcem dodaných produktů a měli i záruku zabezpečeného servisu. V roce 2009 se společnost přestěhovala do nového reprezentativního sídla v Žiaru nad Hronom s moderní výrobní halou. Výstavbou nové výrobní haly se však nekončí investice do výrobních technologií. Výroba je průběžně inovovaná a zdokonalována. V bývalých prostorách v obci Kosorín byla v roce 2011 spuštěna práškovací linka, která zkrátila dodací termíny pro nestandardní barevná provedení.

V minulosti společnost K-system zaznamenala množství významných ocenění: Cena veletrhu Nábytek a bydlení v roce 2002 za exteriérovou žaluzii Prominent Z-90, Čestné uznání výstavy ForARch v roce 2005 za plisovanou dveřní síť (dverovú sieť) „Nobarrier“ – za aplikaci nejnovějších materiálů při řešení zábrany proti hmyzu na velkoplošných fasádních otvorech, v roce 2007 se stala 5. nejlepším zaměstnavatelem Slovenska. Získala i Cenu MODDOM 2008 za inovativní řešení v stínící technice (tieniacej technike), Čestné uznání výstavy PRO ARCH v roce 2010 za inovovanou exteriérovou žaluzii Prominent LUX, umístění v žebříčku TOP 50 Slovenských značek atd. V průběhu velmi krátkého času se značka K-system stala nejen známou, ale i oblíbenou a vyhledávanou značkou kvalitní stínící techniky. Dlouholeté zkušenosti na domácím, tak mezinárodním trhu z K-systemu udělali lídra v oblasti stínící techniky. K-system je jedinou firmou, která vlastní 5 studií stínící techniky a to v Bratislavě, Banské Bystrici, Košicích, Nitře a v Žiaru nad Hronom.

Důvěryhodnost značky K-system je podpořena skutečností, že společnost je od roku 2012 držitelem certifikátů: ISO 9001 systém managementu jakosti, ISO 14001 systém enviromentálního managementu a BS OHSAS 18001 systém managementu bezpečnosti a ochrany zdraví při práci.

[hana-code-insert name=’seznam‘ /]

Více informací je na:www.ksystem.cz, e-mail:  info@ksystem.eu, mobil: +420 723 923 182

Podobné příspěvky

Zvuková a tepelná izolace sníží účty a zvýší pohodlí u vás doma

Zvuková a tepelná izolace sníží účty a zvýší pohodlí…

S odstupem od ruchu venkovního světa se domov stává útočištěm klidu a pohody. Investovat do zvukové a tepelné izolace není pouze…
Projektová dokumentace: Co to je a co všechno musí obsahovat?

Projektová dokumentace: Co to je a co všechno musí…

Projektová dokumentace je klíčovým prvkem při realizaci stavebního, inženýrského nebo architektonického projektu. Jedná se o soubor technických a plánovacích dokumentů, které…
Jak si pro svou rekonstrukci nebo stavbu domu vybrat tu nejlepší firmu?

Jak si pro svou rekonstrukci nebo stavbu domu vybrat…

Investice do vlastního bydlení je vždy správnou investicí. Vždy se vám to vyplatí, ale musíte si najmout správnou firmu, která všechno…

Komentovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *