Domů Bydlení Koupí to nekončí, dopřejte oknům odbornou montáž a péči

Koupí to nekončí, dopřejte oknům odbornou montáž a péči

plastová okna

Koupě plastových oken, která by splnila i ty nejnáročnější požadavky kladené na kvalitní produkty, by měla být dobře promyšlenou záležitostí. Aby Vám okna šetřila těžce vydělané peníze a dlouhé roky spolehlivě sloužila, investujte nejen do nich, ale také do následné montáže. Profesionální osazení Vám pomůže předejít nejrůznějším problémům, které v případě neodborné montáže pravděpodobně dříve nebo později nastanou.

Při úniku tepla přicházíte o peníze

Ať už se chystáte vyměnit stará okna, nebo osadit novostavbu, vsaďte na odborné znalosti a zkušenosti profesionála. Odbytá montáž Vás ve výsledku může stát víc peněz, než kolik Vám laik původně ušetří. Rizik takové manipulace s plastovými okny je mnoho. Z těch nejpodstatnějších jmenujme výraznou ztrátu tepelné a zvukové izolace. Neodborně provedená připojovací spára, ať už v oblasti izolace, upevnění či geometrie, má za následek zbytečný únik tepla a samozřejmě vyšší náklady na vytápění.

Nevhodný izolant zapříčiní vznik plísně

S tímto problémem souvisí nežádoucí vlhkost a vznik nebezpečných a zdraví škodlivých plísní, kterých se jen velmi těžko zbavíte. Při mechanickém upevnění okna do otvoru za použití tepelného izolantu v podobě PUR pěny, se může stát, že pěna vystavená vlivům počasí postupně zvýší svou vlhkost a stane se tepelným vodičem. Přirozeně pak způsobuje ztráty tepla. Zároveň se do spáry dostává vlhkost z místnosti či voda z exteriéru a vznik plísní na sebe nenechá dlouho čekat. V kombinaci se žaluziemi jsou pak plastová okna dokonalým izolantem od ruchu z venkovního prostředí stejně jako Vás ochrání od nepříjemného slunečního svitu.

Laická montáž Vás připraví o mnoho výhod

Mezi výhody, které se do ceny kvalitního okna promítají, patří v neposlední řadě také dlouhá životnost okna. V případě nesprávného zabudování především dřevěných oken však vzniká velká pravděpodobnost, že se původní životnost materiálu zkrátí a Vám nezbude nic jiného, než okna časem opět vyměnit.

Při koupi oken si proto objednejte také profesionální montáž. Odborník okno správně osadí a poskytne mu odpovídající péči. V případě zájmu o koupi plastových oken DafePlast, se obraťte na firmu Seidler, kde se o Vás postarají specialisté z oboru.

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 150 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup
Předchozí článekJak stavět pergolu svépomocí?
Další článekVenkovní markýza dokonale zastíní terasu

1 komentář

  1. Dobrý den, naprosto souhlasím s článkem, je dobré se o okna starat i po koupi, ale pokud při koupi dáte pozor na to, aby okna byla kvalitní, péče po dobré montáži je potom o mnoho jednodušší. Pokud někdo chce zainvestovat do kvalitních plastových oken, měl by u prodejce žádat aby okna byla zhotovena z profilu třídy “A“, ten je totiž nejtlustší. Žádejte aby okna byla zhotovena z prvolastu, ten lépe drží ve svárech. Požadujte znát původ oken, jelikož je na trhu mnoho překupníku kteří nemohou za kvalitu oken ručit. Všechny mnou zmíněné informace si nechte zanést do smlouvy a potom vás nemohou ničím nepříjemným překvapit. Stačí si potom pohlídat montéry a máte kvalitní okna, která vydrží mnoho let.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..