Domů Bydlení Jsou posuvné dveře tou správnou volbou?

Jsou posuvné dveře tou správnou volbou?

posuvné dveře

Hledáte do svého bytu nebo domu nové dveře a ztrácíte se v obrovském množství různých typů a možností? Pro začátek zapomeňte na to, zda barevné či prosklené dveře a soustřeďte se na to, kolik místa můžete obětovat. Pokud totiž nemáte místa nazbyt, vhodnou volbou by pro vás mohly být dveře posuvné. Jenže posuvné dveře můžou být zavěšeny na stěně nebo zabudovány do stěny v pouzdru. Které vybrat a hodí se do všech typů interiéru? Odpovědi na tyto a další otázky se dozvíte v následujícím článku.

Posuvné dveře a jejich přednosti

Máte malý byt a potřebujete ušetřit tolik místa, kolik to jen jde, pak jsou posuvné dveře ideální volbou. Na rozdíl od běžných křídlových dveří totiž odpadá problém s nutností mít dostatek prostoru pro jejich otevírání.
Posuvné dveře do zdi jsou navíc vhodné, pokud vám není lhostejná vaše budoucnost. Jsou totiž naprosto bezbariérové, pohybu v bytě tak nepřekáží prahy a otevírání je snadné a intuitivní – manipulovat se dveřmi tak zvládne jak dítě, tak i senior.
Pro posuvné dveře nejsou překážkou ani atypické prostory bytu. Dveře se také můžou stát designovým středobodem vaší místnosti. Vše si pěkně přehledně můžete sestavit a prohlédnout díky vizualizace.
Posuvný mechanismus však bohužel nelze použít ve všech typech místností. Pokud nemáte dostatek místa při zdi a chcete zvolit posuvné dveře na stěnu, měli byste zkusit spíše verzi do zdi.

[irp]

Jaký systém posuvných dveří zvolit?

Jestliže se rozhodnete pro tento typ dveří, měli byste předem počítat se stavebními pracemi. Posuvných dveří je totiž na trhu nepřeberné množství. Rozdíly mezi nimi však spočívají především v systému zasouvání dveří.

posuvné dveře

Stavební pouzdra do zdi je možné pořídit jak pro jednokřídlé, tak pro dvoukřídlé dveře. Křídla je navíc možné posouvat od sebe i na jednu zvolenou stranu za sebe.
Pro více informací o výběru kvalitních interiérových dveří klikněte zde.

[hana-code-insert name=’seznam‘ /]


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 150 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup
Předchozí článekJak vybrat správnou postel?
Další článekVybíráme svítidla do jednotlivých pokojů

1 komentář

  1. Musím s článkem jen souhlasit. Posuvné dveře jsou velkou úsporou místa. Máme je doma udělané do všech pokojů a zašoupají se nám do stěny, protože jsme s tím počítali už při stavbě a u vekry, kde jsem poptával okna, mě zaujal design šoupaček které tam měli vystavené, tak jsem je k zakázce ještě přihodil a myslím, že plní jak funkčnost tak u nás dělají i parádu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..