Jak barevně sladit pokoje v domě?

od Redakce
jak ladit barvy v pokojích

Chystáte se na rekonstrukci bytu anebo si chcete zařídit zbrusu nové rodinné hnízdečko? V každém případě si pečlivě rozmyslete, jakými barvami si vymalujete jednotlivé pokoje. Moderní doba si žádá kreativitu. Do popředí se dostávají syté i pastelové barvy. Ustupuje bílá, která byla královnou let minulých. Lidé si oblíbili barevné odstíny v kombinaci s bílou. Nejčastější chybou při malování bývá přemrštěnost barev. Nedoporučuje se použití více jak tří barev. Vždy si zvolte odstín, který bude hlavním, a další barvy nechejte v pozadí.

Jak vybrat tu pravou barvu?

Bílá patří mezi tradiční barvy. Prosvětluje prostor a dopřává pocit čistoty. Navíc odráží světlo a opticky zvětšuje prostor. Její využití je vhodné do menších pokojů. Pokud chcete zesvětlit svůj prostor a s bílou se nespokojíte, použijte žlutou. Přinese vám pocit veselosti, optimismus, zvyšuje chuť k jídlu a rozšíří prostor pokojů. Je vhodné s ní vymalovat dětský pokoj, jídelnu anebo kuchyni. Oranžová s sebou nese stejné vlastnosti jako žlutá.

[irp]

Dominantní barvy – trendy styl

S červenou opatrně. Ne každému se líbí. Nejlépe se přizpůsobí velkým místnostem s dostatečným přísunem světla. Její dynamičnost je znát, může být hodně provokativní a dráždivá. Určitě s ní nemalujte dětský pokoj, v ložnici si své uplatnění jistě najde. Tajemnost fialové barvy je zřejmá na první pohled. Momentálně patří mezi nejpopulárnější. Černá s šedou se hodí k bílé, jen jako doplněk. Nesmí se to s nimi přehánět.

barvy v bytě
Kapka přírody u vás doma

Modrá barva navozuje pocit svěžesti a klidu. Světlejší tóny zvětšují prostor, v tmavých odstínech není příliš oblíbená. Nejvíce se uplatní v koupelně, pracovně anebo ložnici. Lidé si oblíbili zelenou barvu, je neutrální. Moderní směr vyzařuje mátová, lipová anebo trávová. V ložnicích uklidňuje a osvěžuje. Tuto přírodní barvu lze použít téměř ve všech pokojích, ať už ve světlejších či tmavších tónech.

Teplé a studené barvy

Rodinný krb, pohoda a klid, to je dominanta teplých odstínů. Dodávají vitalitu a mají vliv na dobrou náladu. Povzbuzují a navozují pocit tepla. Chladné barvy s sebou přinášejí čistotu a komfortu. Doporučují se s nimi vymalovat pracovny, kde potřebujete přemýšlet a soustředit se. Ať už se rozhodnete pro jakoukoli barvu, vždy mějte na paměti estetičnost a harmonii. Přeplácanost jednotlivých odstínů láká, ale nebývá tím nejlepším řešením. Vždy je nutné myslet na velikost bytu a přístupu světla do pokojů.

[hana-code-insert name=’seznam‘ /]


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem napořád jen za 150 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

Podobné příspěvky

Vložte komentář