Domů Služby Jak vybrat trezor na zbraně?

Jak vybrat trezor na zbraně?

trezor na zbraně

V dnešní době by se měl každý člověk řídit pravidlem: „Bezpečnost především!“ Z té příčiny je jistě vhodné vlastnit zbraň k případné obraně svého majetku, jež však musí být bezpečně uložena, a to zvláště v rodinách s malými dětmi. To ostatně nařizuje rovněž litera zákona, podle níž se samozřejmě musí řídit i myslivci nebo sběratelé zbraní. Jaký trezor na zbraně je ideální vybrat do vaší domácnosti?

Trezory na krátké zbraně

Zbraňové trezory na krátké zbraně vyrábí v rozličných velikostech pro uložení různého množství kusů těchto zbraní. Udává se, že nejčastěji bývají kupovány trezory na krátké zbraně do 10 kusů, a to s certifikátem na bezpečnostní třídu Z2. Ten dokládá, že splňují podmínky zákona o uložení zbraní. Nutností je mít v souladu s tímto ustanovením odděleně uložené náboje a uzávěry, což řeší vnitřně uzamykatelná schránka v trezoru. Trezory na krátké zbraně do 2 kusů disponují certifikátem 1. bezpečnostní třídy a bývají mnohem bezpečnější v porovnání s předchozími. Vysoká bezpečnost je samozřejmostí i u trezorů na uložení neomezeného počtu krátkých zbraní, pro něž mohou trezorové dveře vytvořit libovolný prostor.

Trezory na dlouhé zbraně

Zbraňové trezory na dlouhé zbraně jsou rovněž podle litery zákona rozděleny do tří kategorií. Ty pro uložení zbraní do 10 kusů jsou určeny hlavně pro lovce a sběratele. O něco lépe jsou zabezpečeny trezory pro uskladnění zbraní do 20 kusů, jež najdou využití především pro dražší zbraně. Současně mohou plnit úlohu víceúčelových trezorů do domácnosti. Trezorové dveře na uložení neomezeného počtu dlouhých zbraní pak musí být vybaveny minimálně trezorovými dveřmi v I. bezpečnostní třídě.

Je samozřejmě na každém, aby zvážil, jaký trezor na zbraně bude vyhovovat jeho potřebám a majetek jaké hodnoty tu bude skrývat. Tomu by měla odpovídat i následná investice do trezoru.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 150 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup
Předchozí článekPoradíme vám, jak vybrat vhodnou sedací soupravu
Další článekProfesionální úklid může být ekologický a účinný zároveň

1 komentář

  1. Zdravím, když se tu tak řeší trezor na zbraně, mám otázečku :d Není tu někdo, kdo má zkušenosti s: trezorypraha.cz muj koníček je myslivčina a chtěla bych si zbraně schovat někam a mít je v bezpečí. Nebo někdo něco co byste mohli doporučit? Díky 🙂

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..