Domů Finance Výhody a nevýhody nebankovních půjček

Výhody a nevýhody nebankovních půjček

půjčka

Nebankovní půjčka se v dnešní době stává hodně silnou konkurencí těm bankovním. Ale proč tomu tak je? A v čem je bankovní půjčka lepší?

Schválení žádosti a podmínky pro získání

Prvním velmi důležitým faktorem je určitě rychlost schválení žádosti jako takové. Když přijdete do banky, první, co po Vás budou chtít, je hned několik dokumentů, se kterými budete muset k Vašemu zaměstnavateli, které budete muset pečlivě vyplnit a podepsat a v bance tak strávíte minimálně hodinu a ani nevíte, zda tu půjčku nakonec dostanete. Naopak nebankovní půjčka, včetně tzv. „rychlé půjčky“, vyřídíte mnohdy z pohodlí domova bez jakéhokoliv zbytečného papírování.

Podmínky pro získání jsou často taky mnohem tolerantnější než u bank samotných. Často Vám stačí vyplnit základní údaje, údaje o zaměstnavateli a do 10 minut je půjčka schválená a peníze letí na Váš účet.

Pojištění proti neschopnosti splácet

Dalším důležitým faktorem, který nově nabízí nebankovní půjčky jsou tzv. „pojištění proti schopnosti splácet úvěr“. Jako příklad si zde uvedeme Bezpečnou půjčku od Modré pyramidy. U té si můžete půjčit částku do 200 000 Kč a dostanete k tomu zdarma právě již zmiňované pojištění. Pokud tedy dojde k dlouhodobé pracovní neschopnosti nebo ztrátě práce, nemusíte se obávat toho, že by od Vás bylo vymáháno okamžité splacení půjčky.

Proč využít služeb finančního poradce?

Předtím, než si půjdete půjčit ať už do banky, tak mimo bankovní sektor, je lepší kontaktovat finančního poradce. V dnešní době jejich služby už nestojí tolik, někteří Vám dají dokonce radu zdarma, ale hlavně, ne vždy je Vaší situaci nutno řešit nějakou větší půjčkou. Finanční poradce pro Vás najde ideální půjčku, ať už z bankovního tak nebankovního sektoru, poradí Vám, jak si danou půjčku nastavit dle Vašich možností a Vám tak odpadnou starosti s tím, kolik si můžete dovolit splácet.

Nebankovní půjčka – ano nebo ne?

Půjčky jsou i přes nepřízeň doby stále výhodnější a výhodnější. Samozřejmě se zde najdou i takové případy, kde jejich RPSN je tak absurdní, že už poté, co vidíte výslednou částku, kolik zaplatíte, Vám musí být jasné, že je zde i jiná, lepší cesta. Větší firmy poskytující nebankovní půjčky už hravě konkurují, ne-li poráží půjčky bankovní. Nicméně některé bankovní půjčky nabízí i řadu výhod. Mezi ně se počítají například možnost předčasného splacení nebo pojištění schopnosti splácet.

Konsolidace půjček

Pokud dlužíte vícero společnostem, tato možnost je pro Vás jako dělaná. Konsolidace půjček vám sloučí všechny Vaše spotřebitelské úvěry, dluhy na kreditních kartách nebo třeba povolené debety do jedné jediné půjčky. Optimální půjčka Vám tak sníží celkovou měsíční splátku a to vše zdarma. Vyřízení i správa úvěru je bez poplatku.

Americká hypotéka

Tato hypotéka bere inspiraci z nejzadluženější země na světě, USA. Není na tom však nic špatného, Americká hypotéka je skvělá v tom, že nemusíte udávat účel toho, na co dané peníze chcete. Hypotéku si můžete vzít od 200 000 tisíc do 10 000 000 Kč, aniž byste udali účel a za celou hypotéku ručíte vlastní nemovitostí, což při schopnosti splácet není vůbec žádný problém.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 150 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup
Předchozí článekTrápí vás hluk? Izolace ho dokáže vyřešit
Další článekPoradíme vám, jak vybrat vhodnou sedací soupravu

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..