Domů Finance Co je to ta americká hypotéka?

Co je to ta americká hypotéka?

hypotéka

Zorientujte se ve světě hypoték a vyberte si takovou, která vám bude maximálně vyhovovat. Nabídka zdaleka nekončí u účelových hypotečních úvěrů určených pouze na bydlení. Zajímavou cestou k vysoké půjčce s nízkým úrokem je americká hypotéka.

Co znamená účelový a neúčelový hypoteční úvěr?

Nejčastějším typem hypotéky v České republice je účelový hypoteční úvěr. Ten banky a finanční instituce poskytují pouze na bydlení, tedy například na jeho pořízení či rekonstrukci. Jako žadatel musíte doložit konkrétní účel půjčky a obhájit její výši. Jinými slovy si nemůžete půjčit jen tak. Hypoteční úvěr je zajištěn zástavním právem k pořizované či jiné nemovitosti ve vašem vlastnictví.

Nechcete vysvětlovat, na co peníze využijete? Oblíbeným řešením a trefou do černého je pro vás americká hypotéka. Tento neúčelový hypoteční úvěr můžete použít k libovolnému účelu, který nemusíte bance vysvětlovat a dokládat. Půjčené peníze můžete využít nejen na bydlení, ale klidně také na pořízení automobilu, zaplacení dovolené, refinancování dříve poskytnutých úvěrů či úhradu zahraničního studia vašich dětí. Rozhodnutí je pouze na vás. Podmínka doložení účelu je hlavním rozdílem od klasické hypotéky, zajištění zástavním právem k nemovitosti však zůstává.

Hledání nejlevnější americké hypotéky

Díky americké hypotéce máte příležitost půjčit si až 5 milionů na cokoliv. Peníze vám dorazí přímo na váš účet. A jak na tom budete s úrokem? Nejnižší úrok má nepřekvapivě klasická účelová hypotéka, u americké varianty očekávejte nárůst. Výsledný úrok však bude oproti běžné půjčce díky jištění nemovitostí stále výhodnější. Zpravidla máte možnost si vybrat, na jak dlouho chcete úrok zafixovat.

Pokud vás zaujalo zmíněné maximum v podobě 5 milionů korun, počítejte s tím, že maximální částka se liší dle nemovitosti a podmínek. Banky vám zpravidla půjčí do 70 až 80 % odhadní ceny. Pro půjčku ve výši 5 milionů korun musí hodnota nemovitosti přesahovat 6 milionů korun. S hledáním nejlepších podmínek a nejnižšího úroku vám pomůže online kalkulačka. Stačí vyplnit několik základních údajů a ihned víte, kde na vás čeká výhodná nabídka.   

Komu se americká hypotéka hodí?

Nemovitost, kterou chcete pro získání americké hypotéky využít, nesmí být zatížena jiným zástavním právem. Americká hypotéka je tak určena pro vlastníky nemovitostí s potřebou půjčit si více peněz s lepším úrokem, než jim nabízí obyčejná půjčka. To vše bez vysvětlování, na co peníze využijí.

Češi nezřídka využívají americkou hypotéku jako cestu z úvěrové pasti. Za relativně nízký úrok uhradí všechny dluhy a splátky si rozloží na delší časové období. Stejně tak jsou podmínky zajímavé pro začínající podnikatele, kteří americkou hypotékou získají prostředky na rozjezd vlastního byznysu. Objevíte i vy výhody tohoto typu hypotečního úvěru?


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 150 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup
Předchozí článekČištění fasády od graffiti: Raději se obraťte na profesionály
Další článekEkonomická správa budov v Praze

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..