Domů Nezařazené Severské motivy jsou stále IN

Severské motivy jsou stále IN

tapety

Existuje několik druhů tapet, které se od sebe liší především materiálem, ze kterého jsou vyrobeny. Materiál tapety předurčuje její vlastnosti a samozřejmě také způsob lepení.

Jaké jsou druhy tapet

Základními druhy tapet jsou klasické papírové tapety, pro jejichž uchycení je potřeba namíchat lepidlo, obdobně jako když u malování ředíte barvu. Když máte lepidlo připraveno, nanesete jej na tapetu, necháte provlhnout a potom po jednotlivých pásech nanášíte tapetu na zeď.

Dalším typem jsou nehořlavé vliesové tapety, které jsou vyráběny z kombinace materiálů. Možnost lepení těchto tapet není omezená a dají se přilepit téměř na jakýkoli podklad. Ten však musí být hladký a čistý. Při zvolení složitějšího vzoru musí na sebe při lepení jednotlivé pásy přesně navazovat.

Vinylové tapety se vyrábí z umělé hmoty, které se umisťují na papírový podklad. Využití najdou zejména ve vlhkých místnostech v domácnosti, většinou v kuchyni nebo koupelně. Výborný materiál zajišťuje další velmi komfortní funkci, a to jeho omyvatelnost. Pokud vám omylem za zeď vystříkne při vaření omáčka, stačí je přetřít ubrouskem a nemusíte hned malovat. Dále existují také textilní tapety, samolepicí tapety či dekorace.

Vyberte si vhodný motiv

Mezi velmi moderní vzory tapet patří v dnešní době ty skandinávské. Skandinávské tapety působí velmi elegantně a vkusně.

Především se jedná o geometrické. Ovšem pokud hledáte něco hravého a barevného, vyberete si ze široké nabídky. Skandinávský styl je typický spíše pastelovými odstíny. Často se objevuje bílá, žlutá, azurově modrá nebo šedá. Časté jsou také černo bílé kombinace a vzory. Tapety ve skandinávském stylu se hodí do kterékoli místnosti. Výborně se budou vyjímat ale i v kuchyni. Nejčastěji se skandinávské vzory objevují na vliesových tapetách, které jsou navíc pevné a pružné. Vliesové tapety se také velmi jednoduše lepí. Stačí lepidlem potřít stěnu a nalepit suchý pás tapety. Zvolte i vy skandinávský styl tapet a pocítíte krásu jednoduchosti.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 150 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup
Předchozí článekPlot, který by chtěl každý
Další článekPořádná židle v domácí pracovně

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..