Domů Bydlení Bydlení ve městě anebo na vesnici?

Bydlení ve městě anebo na vesnici?

bydlení vesnice vs město

Kde se lépe žije, o to tu právě běží. Někteří lidé nedají dopustit na klidnou a bezpečnou atmosféru vesnice. Jiní si nedokážou představit život bez světel poutačů a hluku nočních klubů. To jsou dva pohledy na věc. K jakému se přikláníte vy aneb vše má své výhody a nevýhody. Hned posoudíme několik faktorů, jako jsou inženýrské sítě, hromadná doprava, obchody, školy či dostupnost pracovních míst.

Proč je to ve městě lepší

Lidé si život ve městě oblíbili především díky dostupnosti služeb všeho druhu. Nemusejí se ohlížet na otevírací dobu supermarketů, v jejich blízkosti se nacházejí úřady, pošty, ale i vzdělávací instituce, jako jsou školky a školy. Nesmíme zapomenout na dosažitelnost zdravotnických zařízení a pracovních příležitostí. Obecně lze říci, že si člověk vydělá ve městě více peněz než na vesnici. Byty ve městech jsou v mnoha případech zateplené, mají nové rozvody a nepřetržitou dodávku vody. Když se něco pokazí, jednoduše se vytočí číslo správce domu, který vše obstará. Také městská hromadná doprava je velkým pozitivem. Nikdo nemusí spoléhat na autobus, který jezdí do města třikrát denně. Mezi jasná negativa patří vyšší kriminalita, nedostatek zeleně a vůbec čerstvého vzduchu.

Proč je to lepší na vesnici

Na vesnici se žilo od pradávna. Mnoho lidí pochází právě z vesnice. Dalo by se říci, že v mládí z vesnice utíkají za zábavou velkoměsta a po založení rodiny se opět vracejí ke svým kořenům. Někdo si nedokáže představit život v prachu a hluku, proto dává přednost čistotě přírody. Pokud bydlíme na vesnici, máme svůj vlastní dům i zahradu, ale také vyšší výdaje za dojíždění do práce. Sice se můžeme plně věnovat svým koníčků, jako jsou zahradničení, rybaření či chov hospodářských zvířat, ale máme menší šanci na kulturní vyžití a setkávání s novými lidmi. Prostě se držíme spíše při zemi. Nevýhodou je krátká otevírací doba obchodů a špatná dosažitelnost lékařské péče. Pokud nevlastní rodina automobil, musí se spoléhat pouze na hromadnou dopravu.

[hana-code-insert name=’seznam‘ /]


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 150 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup
Předchozí článekJak správně skladovat diamanty. 3 základní tipy pro všechny
Další článekDružstevní byty mají v České republice dlouholetou tradici

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..