Domů Služby Neriskujte a chraňte svůj majetek – 5 tipů na skutečně efektivní zabezpečení...

Neriskujte a chraňte svůj majetek – 5 tipů na skutečně efektivní zabezpečení objektu

ostraha objektů

Ochrana zdraví a majetku je jednou z položek, na nichž by se rozhodně nemělo šetřit. Platí to jak pro běžné občany, tak i pro firemní subjekty, které pro svoje prostory potřebují speciální zabezpečovací systémy. Mnoho lidí zabezpečení objektů podceňuje a důsledkem toho se pak stávají snadným terčem zlodějů, kteří mají jednodušší práci a vniknutí do nestřeženého domu či firmy je pro ně hračkou. Opravdu efektivní a spolehlivá ostraha objektů přitom nemusí být příliš drahá – některé elektronické zabezpečovací systémy se dají pořídit i za nízké ceny, pokud se pak na jejich nákupu podílí více osob (např. u bytových domů), jsou náklady na osobu jen minimální.

Ostraha objektů se dá řešit různými způsoby

Zabezpečení jednotlivých objektů se dá zajistit různými způsoby, včetně jejich kombinací. Zatímco u panelákového bytu stačí kvalitní bezpečnostní dveře, u velkého rodinného domu už je třeba pořídit si komplexnější zabezpečení. Nejkvalitnější a nejrozsáhlejší zabezpečovací systémy pak potřebují velké firmy, které kromě elektronických systémů často využívají i fyzickou ostrahu – kombinace různých forem ostrahy je často ideálním řešením.

Které konkrétní způsoby zabezpečení objektů patří k těm nejefektivnějším? Vybrali jsme pět tipů na spolehlivé systémy, jež Vám zajistí maximální bezpečí:

Elektronické zabezpečovací systémy

Tyto systémy jsou vhodné jak pro soukromé osoby, tak i pro komerční objekty. Elektronické zabezpečení je vhodné pro byty, domy, rekreační objekty, garáže nebo sklepy, běžně se používá v jakýchkoliv komerčních prostorách, kde je potřeba nepřetržitá a účinná ochrana objektu. Součástí těchto systémů jsou také různé bezpečností prvky, jakou jsou např. detektory pohybu, tříštění skla, otevření dveří a oken, případně čidla pro zjištění úniku vody či CO2 a jiná zařízení. Všechny tyto komponenty jsou pak napojeny na centrální ústřednu, která v případě narušení spustí poplach – siréna s majákem, odeslání informačních SMS či MMS na přednastavená telefonní čísla, hlasový hovor apod. Pomocí těchto systémů lze také snadno docílit chytré sítě – inteligentní dům.

Přístupové a identifikační systémy

Moderní zařízení, která se nejčastěji používají ve firemních a komerčních objektech, v poslední době se hodně rozšířily také ve školách, kde zajišťují potřebné bezpečí žáků a studentů. Roste ale také jejich využití u bytových domů – nájemníci oceňují způsob otevírání pomocí jedné čipové karty (otisk prstu), což je pohodlnější a rychlejší než klasické otevírání pomocí několika klíčů. Přístupové a identifikační systémy se vyrábějí v různých variantách, v rozšířené podobě jsou jejich součástí i nadstandardní prvky, jakou jsou kamerové systémy, videotelefony a jiná technická zařízení.

Kamerové systémy

Kamery jsou hojně využívány především u velkých objektů, různých skladů, firemních budov apod. Velkou výhodou moderních kamerových systémů je nejen nepřetržitý monitoring, ale také nahrávání záznamu, který si pak můžete zpětně přehrát a zjistit, co se u Vašeho objektu dělo. Tyto systémy lze připojit i k internetu a sledovat tak veškeré dění online, ať už se zrovna nacházíte kdekoliv.

Pult centrální ochrany

Pro ty, kteří potřebují ještě vyšší úroveň zabezpečení, je výbornou možností připojení na tzv. pult centrální ochrany (PCO). U něj je nonstop k dispozici obsluha, která vykonává nepřetržitý dohled a sleduje všechny bezpečnostní systémy. V případě, že dojde k nedovolenému vniknutí nebo jiné události, její pracovník ihned kontaktuje majitele objektu, následně pak i pracovníky fyzické ostrahy, případně policii a záchranné jednotky.

Fyzická ostraha objektů

U větších objektů se někdy vyplatí i jejich fyzická ostraha. V kombinaci s ostatními bezpečnostními prvky nabízí nejvyšší stupeň ochrany a měli by ji provádět zkušení pracovníci, kteří jsou důkladně vyškolení. Fyzická ostraha objektů ale nemusí znamenat pouze samotnou kontrolu – pracovníci mohou vykonávat i některé další činnosti, jako je zajištění provozu vrátnice, evidence příchozích a odchozích osob nebo recepční služby.

Na koho se obrátit při hledání nejlepšího zabezpečení?

Na internetu dnes najdete spoustu firem a e-shopů, které nabízejí různé druhy bezpečnostních systémů. Zdaleka ne všechny jsou ale kvalitní a může se tak snadno stát, že si za svoje peníze pořídíte nefunkční zařízení, které vás před útokem zlodějů neochrání. Nejlepším řešením je obrátit se na profesionály, kteří mají s ostrahou objektů dostatek zkušeností, dokáží vám poradit, zařízení nainstalovat a zároveň nabízejí kvalitní produkty. Jednou z takových společností je bezpečnostní agentura Top Security, která má za sebou více než 20 let praxe v tomto oboru. Na jejich služby se tak můžete 100% spolehnout a máte garanci těch nejlepších služeb. Více informací o ostraze a zabezpečení objektů od firmy Top Security najdete na jejich webových stránkách na adrese topsecurity.cz.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 150 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup
Předchozí článekSamolepící dekorace zpestří stěny pokojů
Další článekSezóna klimatizací se blíží

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..