Domů Služby Jak účinně čistit koberce a čalouněný nábytek

Jak účinně čistit koberce a čalouněný nábytek

čištění koberců a nábytku

Máte-li doma koberce, tak víte, že tato podlahová krytina dokáže svou měkkostí obratem vykouzlit dojem velmi útulného bydlení. Za to ale vyžaduje poněkud náročnější údržbu. Jak nejlépe váš koberec uchovat dlouho krásný?

Jak vyčistit koberec ručně

Pokud se nebojíte trochy námahy u ručního čištění, sáhnout lze jednak po speciálních čističích z drogerie, ale také po metodách, které znaly už naše babičky. Na zašedlé či ušpiněné koberce můžete vyzkoušet třeba jedlou sodu, která výborně odstraňuje mastnotu. Takzvaná mokrá cesta je rozhodně účinnější i levnější než čištění koberce nasucho. To je ovšem zase šetrnější. Nanejvýš vhodné se suché čištění stává i tam, kde v bytě žije alergik a výhodu má též v tom, že místnost je vhodná ihned po úklidu k opětovnému nastěhování nábytku.

Proč se uchýlit ke strojnímu čištění

Nicméně, je-li koberec už opravdu silně znečištěný, rozhodně je lepší volbou uchýlit se ke strojnímu čištění, které tento problém vyřeší, koberec oživí a citelně mu také prodlouží životnost. Dobré je zamyslet se nad tím, pokud už si budete zvát domů na tento úkon profesionály, zda by strojem rovnou nemohli vyčistit také čalouněný nábytek. Pamatujte si jednoduché pravidlo, v tomto případě platí, že čím je jeho povrch složitěji členěný, tím více času čištění zabere a tím více se i prodraží. Nicméně se investovat rozhodně vyplatí, neboť se tak nejen zbavíte nežádoucích nečistot, ale získáte i příjemně provoněná křesla, sedačku atd.

Strojní čištění funguje na principu tzv. extrakce, kdy voda spolu s čistícím prostředkem může díky použití vysokého tlaku proniknout až do hloubky vlákna a nečistoty jsou nazpět odsávány. Tím dochází k jejich mnohem účinnější likvidaci. K asi nejznámějším značkám těchto zařízení dnes náleží původem německý výrobce Kärcher, který se v současné době stal již celosvětově rozšířeným producentem profesionálních strojů na čištění a svoje výrobky prodává v šedesáti zemích.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 150 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup
Předchozí článekProč se rozhodnout pro stavební spoření?
Další článekBalení a přeprava zásilek

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..