Domů Finance Rozdíl mezi hypotékou a stavebním spořením

Rozdíl mezi hypotékou a stavebním spořením

hypotéky vs stavební spoření

Hypotéka a stavební spoření, to jsou dva nejčastější finanční produkty, které slouží pro financování vlastního bydlení. Řešení se shodným výsledkem, avšak trochu rozdílným průběhem. V rámci obojího musíte dokládat svoji bonitu, nemovitost k ručení a ostatní dokumenty, přesto se hypotéka a stavební spoření v několika bodech liší.

Hypotéka na bydlení

Nejprve si představíme hypotéční úvěr. Ten může v jistých případech pokrývat téměř celou hodnotu nemovitosti, takže nemusíte mít téměř žádné vlastní prostředky. Úroková sazba se vždy pojí s určitým časovým obdobím fixace. V poslední době jsou na zájemce o tento produkt kladeny náročnější podmínky z hlediska doložení patřičné bonity.

Abyste vybrali ten správný produkt pro financování budoucího obydlí, pomůže vám internetový nástroj hypotéční kalkulačka. V rámci jejích výsledků lze narazit na nejrůznější řešení.

  • UniCredit Bank hypotéka
  • Česká spořitelna hypotéka
  • Equa Bank hypotéka a ostatní

Úrokové sazby započínající již od 1,29 % uspokojí každého, kdo dává přednost delší době splatnosti, možnosti odkladu splátky a jiným bonusům.

Využijte stavební spoření

Alternativou hypotéčního úvěru je zmiňované stavební spoření. V jeho případě je proces nabytí finanční sumy trochu odlišný. Tento produkt totiž slouží i ke zhodnocování peněžních prostředků. Abyste docílili vámi požadované sumy, musíte mít našetřenou dostatečně vysokou částku, pak obdržíte řádný úvěr ze stavebního spoření.

Jestliže tomu tak není, nabízí společnosti překlenovací úvěr, který se obvykle pojí s vyšší úrokovou sazbou. Na druhou stranu máte jistotu, že peníze na bydlení získáte téměř za všech okolností. I zde se vám praktickou pomůckou při výběru stane kalkulačka stavebního spoření.

O výsledné volbě správného financování budoucího obydlí vždy rozhoduje vaše aktuální životní situace.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 150 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup
Předchozí článekUkončení spolupráce s placla.cz
Další článekProč se rozhodnout pro stavební spoření?

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..