Domů Bydlení Obrovský rozmach LED svítidel. Proč jsou tak populární?

Obrovský rozmach LED svítidel. Proč jsou tak populární?

led svítidla

Moderní LED svítidla dnes zažívají obrovský boom. Zkratka vychází z anglického názvu „light emitting diode“ a znamená elektroluminiscenční diody. Ty ve svícení znamenají opravdovou revoluci. Světla do interiéru i venkovních prostor, s možností zapínat a vypínat kdykoliv potřebujeme, úsporným provozem a obrovskou škálou provedení si získávají stále více příznivců. Stávají se poměrně běžnou součástí domácností i firem.

Nízká spotřeba a dlouhá životnost

V moderních svítidlech jsou LED diody nejčastějším světelným zdrojem. Potěší nízká spotřeba elektrické energie, a tudíž velká ekonomičnost. Díky minimální velikosti jsou vhodné i do prostorově úsporných a přenosných svítidel, třeba svítilen a „čelovek“. Dalším aspektem, který hovoří „pro“, je dlouhá životnost, počítaná na roky.

LED svítila dovnitř i ven

Pro LED světelné zdroje je typická barevná různorodost, na výběr je z odstínů teplých i studených. Využití je velmi všestranné, od venkovních led reflektorů až po světýlka na vánoční stromeček. Nevadí, když bude světlo zapnuté po mnoho hodin denně nebo v noci, „žere“ opravdu minimálně. Navíc se tyto diody nepřehřívají a bývají odolné vůči vodě. Vhodnost konkrétního výrobku pro venkovní či vlhké prostředí ale vždy důkladně zkontrolujte. Do koupelen nebo na zahradu jde o skvělou volbu. Pokud hledáte bezpečné venkovní osvětlení, ať už na Vánoce, či celoroční, určitě se zaměřte na led svítidla. Osvítit s nimi můžeme prakticky jakékoliv místo, jen je třeba výběr zvolené lokalizaci rozumně přizpůsobit.

Klasické žárovkové závity

LED svítidla nevyzařují záření tepelné, infračervené ani ultrafialové, hodí se i pro osvětlení potravin a citlivých materiálů. Najít využití pro led světla není nic těžkého. A výměna žárovek nebude nijak technicky náročná, vyrábějí se závity totožné s těmi klasickým, aby nahrazení bylo pro spotřebitele snadné. Místo zastaralých neúsporných či úsporných žárovek nebo na oči nepříjemných klasických zářivek můžete postupně všude dát adekvátní moderní náhradu.

Na jaká zajímavá místa se led světla hodí?

Mimořádně vhodné je led osvětlení bazénu a dalších míst, kde hrozí, že se světlo namočí. Krásně bude vypadat osvětlení pergoly za letních večerů. Nalepovací led světýlka se zase dají umístit kamkoliv je potřeba, ať už na nábytek či třeba na sportovní vybavení. Led lišty a bodovky se hodí nad kuchyňskou linku, na schody a dovnitř skříní. Rozsvítí se samy nebo si je rozsvítíte podle potřeby, záleží na nastavení, a nebudete muset myslet na to, zda jste je zhasli či ne. Děti ocení noční led osvětlení, pokud mají strach ze tmy, a i dospělým usnadní orientaci v bytě, aniž by museli rozsvěcet naplno.

I když jsou led žárovky, bodovky, zářivky a pásky ne úplně levnou záležitostí, ve finále se vyplatí. A to pro jejich dlouhou životnost, praktičnost a ekonomický provoz. V moderní době mají zkrátka své nezastupitelné místo.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 150 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup
Předchozí článekJak na generální úklid domu a zahrady
Další článekUkončení spolupráce s placla.cz

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..