Domů Rady a tipy Cesta k levnějšímu plynu vede přes chytré porovnání dodavatelů

Cesta k levnějšímu plynu vede přes chytré porovnání dodavatelů

jak ušetřit na plynu

Efektivně porovnat a zhodnotit nabídky dodavatelů plynu se zdá jako úkol na dlouhé večery. Nemějte však obavy, díky webovým srovnávacím portálům to zvládnete za pár minut. Rychlým porovnáním ušetříte nejen finance za energie při volbě nejlevnějšího dodavatele, ale také cenný čas, který můžete strávit s rodinou.

Seznamte se s kalkulačkou plynu

Na tuzemském trhu s energiemi soupeří desítky dodavatelů, kteří se vzájemně předhání v cenách za elektřinu a plyn, nabízených službách i nejrůznějších akčních nabídkách. Na druhé straně vystupuje zákazník, jehož cílem je získat nejlepší služby za nejvýhodnější ceny. To by ale nešlo bez nezávislého srovnání. A právě k tomu slouží kalkulačka plynu na stránkách Ušetřeno.cz.

Online aplikace v podobě kalkulačky plynu je nástrojem, který zpřehlední a hlavně mnohonásobně zrychlí výběr dodavatele plynu. Kalkulačku ale nemusíte používat pouze při změně dodavatele. Využijete ji i při průběžném sledování vývoje cen plynu pro domácnosti.

Jak kalkulačka funguje?

Kalkulačka plynu funguje na principu porovnání cenových nabídek dodavatelů plynu. Vedle samotné ceny se uživatel dozví roční úsporu oproti stávajícímu dodavateli a nejdůležitější aspekty smlouvy. Těmi jsou především doba, na kterou lze smlouvu sjednat a případné sankce za předčasné ukončení smlouvy.

Obsluha samotné kalkulačky není náročná. Stačí pouze vyplnit hlavní údaje, ze kterých kalkulačka plynu bude vycházet.

K porovnání cenových nabídek stačí uvést:

  • roční spotřebu plynu v KWh nebo v m3
  • kraj umístění odběrného místa
  • současného dodavatele plynu

Pokud neznáte roční spotřebu plynu, nevadí. Pro tyto případy stačí uvést, k čemu plyn využíváte. Zda pro vytápění, ohřev vody či vaření. Nabídky budou poté porovnány na základě odhadované spotřeby využití plynu.

Přístup k výhodným nabídkám

Mimo porovnání cen plynu odkrývá kalkulačka uživatelům exkluzivní nabídky a zvýhodněné tarify, které by za normálních okolností nebylo možné sjednat. K tomu lze při změně dodavatele plynu na portálu Ušetřeno.cz získat prémiový bonus ve výši 600 Kč.

Kolik lze s kalkulačkou plynu ušetřit?

Revizí tarifů či změnou dodavatele plynu lze dosáhnout roční úspory v řádech tisíců korun. Podle portálu Ušetřeno.cz činí průměrné roční úspory domácností s využitím plynové kalkulačky Ušetřeno 4 564 Kč.

Výjimkou však nejsou ani roční úspory atakující hranici 8 000 Kč. V obou případech to nejsou zanedbatelné částky. Výhodná změna dodavatele plynu proto domácímu rozpočtu výrazně prospěje.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 150 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup
Předchozí článekŠatní skříně a komody s dostatkem úložných prostor. Máme pro vás tip
Další článekProč je vhodný čas ke sjednání hypotéky?

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..