Domů Služby 5 tipů, jak se přestěhovat bez stresu

5 tipů, jak se přestěhovat bez stresu

stěhování nábytku

Možná jste už někdy slyšeli přísloví, že je lepší vyhořet, než se stěhovat. Pokud jste někdy měnili bydliště, potom víte, že je to pravda. Stěhování je náročné fyzicky i psychicky, takže záleží na každém detailu. Jak ho zvládnout bez stresu?

Příprava stěhování jako základ úspěchu

Na přesun z bodu A do bodu B se musíte připravit. Naplánujte si pevné datum a zhruba týden před ním začněte balit věci. Přesně si určete dobu, kdy se budete kompletaci věcí věnovat. Když budete zběsile pobíhat a bezmyšlenkovitě házet věci do krabic, vše si jen zkomplikujete.

Systém krabic

Věci je nejlepší přepravovat v krabicích. Na lehké věci jsou nejlepší krabice od banánů, zeptejte se po nich v obchodě. Stačí úsměv a velká čokoláda a prodavačka vám jistě krabice ráda schová. Na těžší věci je lepší koupit speciální krabice na stěhování, odolné jsou ty z kraftové lepenky. Snadněji se vám budou přenášet ty, které mají úchopy po stranách.

Pravidlo chodby a předsíně

Každý rodinný dům či byt má chodbu či předsíň, přes které je třeba vynést všechny věci. Při stěhování nejdříve vykliďte tuto část, ať vám nic nepřekáží.

Velké ven jako první?

Nedělejte tu chybu, že se jako první pokusíte odnést sedací soupravu, skříně apod. Při jejich přenášení vám budou vadit menší kusy, bude to jen pro zlost. Nejdříve si odneste všechny krabice a menší nábytek. Nemáte-li dost fyzických sil, spolehněte se na stěhovací službu. Objednat si lze jen „svalovce“, který pomůže s odnesením těžkých věcí či kompletní zajištění stěhování. Kolik vás to bude stát? Například stěhovací služba Plzeň nabízí stěhovací vůz a dva pracovníky za 800 Kč na hodinu.

Naplánujte trasu stěhování!

Vždy si pečlivě připravte plán trasy. Stěhování Plzeň mohou zkomplikovat třeba uzavírky, naplánované čištění ulic a další. Na cestu je lepší se vydat ve všední den dopoledne a také v sobotu, kdy bývá na silnicích trochu volněji.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 150 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup
Předchozí článekJak správně osvětlit chodbu?
Další článekDíky vlastní vířivce se budete cítit skvěle!

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..