Domů Rady a tipy Na vlhké zdivo vyzrajete sanací

Na vlhké zdivo vyzrajete sanací

izolace domu

Jak se vypořádat s nadměrnou vlhkostí, která decimuje vaše bydlení a začíná se podepisovat i na vašem zdraví? Na úvod vás ubezpečujeme, že nejste první ani poslední. S nadměrnou vlhkostí bojuje poměrně dost lidí, včetně majitelů novostaveb.

K nejčastějším příčinám patří stará nebo zcela chybějící izolace. V novostavbách je nadměrná vlhkost způsobena nekvalitními či nevhodně zvolenými materiály nebo nedodržením technologických postupů při výstavbě. Pokud nepomůže častější větrání, metoda tepelných šoků (prudké ochlazení, kterému předchází vytopení na vyšší teplotu) ani jiné způsoby eliminace vlhkosti, nezoufejte. Spásným řešením je sanace zdiva.

Sanace zdiva označuje soubor různých technologií. V praxi se může jednat o izolaci nerezovými plechy, chemickou injektáž, svislou izolaci, podřezání řetězovou pilou nebo diamantovým lanem. Výběr vhodné metody podmiňují individuální aspekty jako jsou míra vlhkosti, stav a složení zdiva, salinita, přístup ke stavební konstrukci a další.

Podřezání zdiva

K nejefektivnějším metodám sanace patří poslední zmíněná varianta – podřezání zdiva diamantovým lanem. Technologii lze aplikovat u všech typů vlhkého zdiva, betonu i tvrdé cementové malty. Probíhá následujícím způsobem:

V první fázi se do zdiva provrtají otvory, do kterých se vloží řezné lano. Následně se pomocí kladek vytvaruje rovina řezu. V kovových prstencích lana jsou nalepené průmyslové diamanty, které si poradí i s nejtvrdšími materiály. Posledním krokem je vložení izolace do vzniklé drážky.

K výhodám podřezání zdiva diamantovým lanem patří možnost vedení vertikálního řezu, aplikace na všech typech zdiva a 100% účinnost i v případě, že by jiné technologie selhaly.

Chcete-li se o sanaci zdiva dozvědět více, zeptejte se na podrobnosti odborníků z firmy Izolace Hroz. Pro specialisty je sanace a izolace zdiva každodenní rutinou – rádi pomůžou i vám.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 150 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup
Předchozí článekSprávný výběr barvy na střechu
Další článekJak si usnadnit čištění bazénu?

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..