Domů Rady a tipy Správný výběr barvy na střechu

Správný výběr barvy na střechu

čím natřít střechu

Stará rezavá střecha. Co sní? Snad každý toto dilema někdy řešil. Je jedno jestli se jedná o střechu na rodinném domu nebo jen na garáži. Postup a výběr barvy je vždy stejný. Výběrem vhodné barvy to musí vše začít. Od ní se odvíjí vše ostatní a odstín barvy je až ta poslední vlastnost!

Informace o střeše jsou důležité

Prvním krokem je zjištění co možná nejvíce informací o střeše. Především o materiálu, z kterého je střechy vyrobena. Dále pak typ a staří posledního nátěru. V nejčastějším případě dojdete ke zjištění, že je střecha plechová s pozinkovou úpravou povrchu nebo hliníková. Stále se v ČR ale dají najít i pouze plechové střechy. Pokud je střecha pouze plechová či je již zinková úprava starší 10-15 budete to mít o chlup jednodušší. Na povrch který je čerstvě pozinkovaný či hliníkový musí přijít speciální podkladová vrstva.  Pokud by jste se tomuto kroku vyhnuli, aplikace následných vrstev by byla k ničemu. V dalším kroku již materiál střechy řešit nemusíte.

Jakou barvu na střechu zvolit

V dnešním době můžete vybírat z nekonečných druhů barev. Ne všechny však přinesou tížený výsledek a dlouhotrvající jednolitý nátěr. Vhodným výběrem je sáhnout do regálu po alkydových barvách. Alkydový nátěr poskytne střeše opravdovou ochranu. Díky svým vlastnostem vytvoří jednolitou vrstvu po celé střeše, která spíše připomíná slabou vrstvu plastu. Alkydový nátěr odolá ohybu, slunci i mrazu. Kroupy a koroze mají bohužel již smůlu! Na českém trhu je alkydová barva k dostání například od výrobce Baril či DETECHA. V každé lepší prodejně s barvami musí být barvy tohoto výrobce k dostání.

[irp]

Při samotném natírání je velice důležité dodržet pracovní postup a podmínky aplikace nátěru. Jinak vaše úsilí přijde vniveč. Hlídejte si správný poměr ředění a správné ředidlo! Nenatírejte mimo teplotní rozsah, který je u dané barvy povolený. Ošetřovaný povrch musí být vždy dokonale suchý. Všechny potřebné informace naleznete v technickém listu, který je k dostání u prodejce. V případě dodržení všech výše zmíněných pravidel docílíte kvalitního nátěru, kterým se vaše střecha bude zdobit velice dlouhou dobu.

 

[hana-code-insert name=’seznam‘ /]


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 150 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup
Předchozí článekLéto, slunce… a výstavba. Pár tipů pro vás, pokud letos stavíte
Další článekNa vlhké zdivo vyzrajete sanací

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..