Koupí to nekončí, dopřejte oknům odbornou montáž a péči

Koupí to nekončí, dopřejte oknům odbornou montáž a péči

Koupě plastových oken, která by splnila i ty nejnáročnější požadavky kladené na kvalitní produkty, by měla být dobře promyšlenou záležitostí. Aby Vám okna šetřila těžce vydělané peníze a dlouhé roky spolehlivě sloužila, investujte nejen do nich, ale také do následné montáže. Profesionální osazení Vám pomůže předejít nejrůznějším problémům, které v případě neodborné montáže pravděpodobně dříve nebo později nastanou.

Při úniku tepla přicházíte o peníze

Ať už se chystáte vyměnit stará okna, nebo osadit novostavbu, vsaďte na odborné znalosti a zkušenosti profesionála. Odbytá montáž Vás ve výsledku může stát víc peněz, než kolik Vám laik původně ušetří. Rizik takové manipulace s plastovými okny je mnoho. Z těch nejpodstatnějších jmenujme výraznou ztrátu tepelné a zvukové izolace. Neodborně provedená připojovací spára, ať už v oblasti izolace, upevnění či geometrie, má za následek zbytečný únik tepla a samozřejmě vyšší náklady na vytápění.

Nevhodný izolant zapříčiní vznik plísně

S tímto problémem souvisí nežádoucí vlhkost a vznik nebezpečných a zdraví škodlivých plísní, kterých se jen velmi těžko zbavíte. Při mechanickém upevnění okna do otvoru za použití tepelného izolantu v podobě PUR pěny, se může stát, že pěna vystavená vlivům počasí postupně zvýší svou vlhkost a stane se tepelným vodičem. Přirozeně pak způsobuje ztráty tepla. Zároveň se do spáry dostává vlhkost z místnosti či voda z exteriéru a vznik plísní na sebe nenechá dlouho čekat. V kombinaci se žaluziemi jsou pak plastová okna dokonalým izolantem od ruchu z venkovního prostředí stejně jako Vás ochrání od nepříjemného slunečního svitu.

Laická montáž Vás připraví o mnoho výhod

Mezi výhody, které se do ceny kvalitního okna promítají, patří v neposlední řadě také dlouhá životnost okna. V případě nesprávného zabudování především dřevěných oken však vzniká velká pravděpodobnost, že se původní životnost materiálu zkrátí a Vám nezbude nic jiného, než okna časem opět vyměnit.

Při koupi oken si proto objednejte také profesionální montáž. Odborník okno správně osadí a poskytne mu odpovídající péči. V případě zájmu o koupi plastových oken DafePlast, se obraťte na firmu Seidler, kde se o Vás postarají specialisté z oboru.

 

Podobné příspěvky

Zvuková a tepelná izolace sníží účty a zvýší pohodlí u vás doma

Zvuková a tepelná izolace sníží účty a zvýší pohodlí…

S odstupem od ruchu venkovního světa se domov stává útočištěm klidu a pohody. Investovat do zvukové a tepelné izolace není pouze…
Projektová dokumentace: Co to je a co všechno musí obsahovat?

Projektová dokumentace: Co to je a co všechno musí…

Projektová dokumentace je klíčovým prvkem při realizaci stavebního, inženýrského nebo architektonického projektu. Jedná se o soubor technických a plánovacích dokumentů, které…
Jak si pro svou rekonstrukci nebo stavbu domu vybrat tu nejlepší firmu?

Jak si pro svou rekonstrukci nebo stavbu domu vybrat…

Investice do vlastního bydlení je vždy správnou investicí. Vždy se vám to vyplatí, ale musíte si najmout správnou firmu, která všechno…

1 Comments

  • Dobrý den, naprosto souhlasím s článkem, je dobré se o okna starat i po koupi, ale pokud při koupi dáte pozor na to, aby okna byla kvalitní, péče po dobré montáži je potom o mnoho jednodušší. Pokud někdo chce zainvestovat do kvalitních plastových oken, měl by u prodejce žádat aby okna byla zhotovena z profilu třídy “A“, ten je totiž nejtlustší. Žádejte aby okna byla zhotovena z prvolastu, ten lépe drží ve svárech. Požadujte znát původ oken, jelikož je na trhu mnoho překupníku kteří nemohou za kvalitu oken ručit. Všechny mnou zmíněné informace si nechte zanést do smlouvy a potom vás nemohou ničím nepříjemným překvapit. Stačí si potom pohlídat montéry a máte kvalitní okna, která vydrží mnoho let.

Komentovat

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *