Domů Rady a tipy Vybíráme svítidla do jednotlivých pokojů

Vybíráme svítidla do jednotlivých pokojů

jak vybrat svítidlo

Zařizování domu přináší pocity blaha z nového bydlení i strasti nerozhodnosti. Samotný výběr vybavení a spotřebičů není zdaleka tak náročný jako volba doplňků a svítidel. Jaká světla patří do obývacího pokoje a na chodbu? Podle čeho se řídit? Jak si zajistit dostatečný přísun světla? Pro mnoho lidí opravdový oříšek. Bytový designér vše rozluští.

Světelná pohoda zajistí klid

Hned při vstupu do domu by se mělo vše nést v rytmu bodovek, hlavně kolem zrcadla. Nasvícení obrazů, telefonu a jiných drobností dodá nevšednost. Nasvícení schodů hraje také obrovskou roli. Neměly by se vytvářet stíny. Mohlo by dojít k poranění. Většinou se umísťuje první osvětlení na první nástupní schod a pak až na odpočívadlo. Dětský pokoj miluje syté osvětlení, vyhovují variabilní možnosti. Koupelna potřebuje také správné světelné zdroje. Na prvním místě je zde bezpečnost. Parádní osvětlení by nemělo chybět u zrcadla a na stropě.

[irp]

Obývací pokoj trošku jinak

Řada lidí umísťuje do obývacího pokoje dominantní svítidlo do středu stropu. Trendy řešený pokoj preferuje i stojanové lampy a nástěnné prvky. U televize se světlo pokládá před její obrazovku, jen tak se vyhneme nepříjemným odrazům. Čtecí koutek se skvěle doplní obloukovou lampou. V jídelně se světelným prvkům meze nekladou. Na jídlo je třeba hlavně dokonale vidět. Nejsou vhodná halogenová bodová světla.

Kuchyňské osvětlení na míru požadavkům

V tomto domácím prostředí potřebujeme nutně vidět, proto zde umístíme více druhů světel. Stěžejním prvkem je určitě hlavní osvětlení a jednotlivé nasvícení pracovních prostorů. Design doladí nasvícení poliček anebo zasklených skříněk. Vybírejme osvětlení, které nevytváří odlesky. Kuchyň je přeci nejčastějším pokojem úrazů. V ložnici dbáme na sladění osvětlení s interiérem. Centrální světlo není podmínkou, postačí lampičky. Hitem je ovládání světla z postele.

[hana-code-insert name=’seznam‘ /]


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 150 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup
Předchozí článekJsou posuvné dveře tou správnou volbou?
Další článekPosviťte si na dětský pokoj

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..