Domů Bydlení Jak barevně sladit pokoje v domě?

Jak barevně sladit pokoje v domě?

jak ladit barvy v pokojích

Chystáte se na rekonstrukci bytu anebo si chcete zařídit zbrusu nové rodinné hnízdečko? V každém případě si pečlivě rozmyslete, jakými barvami si vymalujete jednotlivé pokoje. Moderní doba si žádá kreativitu. Do popředí se dostávají syté i pastelové barvy. Ustupuje bílá, která byla královnou let minulých. Lidé si oblíbili barevné odstíny v kombinaci s bílou. Nejčastější chybou při malování bývá přemrštěnost barev. Nedoporučuje se použití více jak tří barev. Vždy si zvolte odstín, který bude hlavním, a další barvy nechejte v pozadí.

Jak vybrat tu pravou barvu?

Bílá patří mezi tradiční barvy. Prosvětluje prostor a dopřává pocit čistoty. Navíc odráží světlo a opticky zvětšuje prostor. Její využití je vhodné do menších pokojů. Pokud chcete zesvětlit svůj prostor a s bílou se nespokojíte, použijte žlutou. Přinese vám pocit veselosti, optimismus, zvyšuje chuť k jídlu a rozšíří prostor pokojů. Je vhodné s ní vymalovat dětský pokoj, jídelnu anebo kuchyni. Oranžová s sebou nese stejné vlastnosti jako žlutá.

[irp]

Dominantní barvy – trendy styl

S červenou opatrně. Ne každému se líbí. Nejlépe se přizpůsobí velkým místnostem s dostatečným přísunem světla. Její dynamičnost je znát, může být hodně provokativní a dráždivá. Určitě s ní nemalujte dětský pokoj, v ložnici si své uplatnění jistě najde. Tajemnost fialové barvy je zřejmá na první pohled. Momentálně patří mezi nejpopulárnější. Černá s šedou se hodí k bílé, jen jako doplněk. Nesmí se to s nimi přehánět.

barvy v bytě
Kapka přírody u vás doma

Modrá barva navozuje pocit svěžesti a klidu. Světlejší tóny zvětšují prostor, v tmavých odstínech není příliš oblíbená. Nejvíce se uplatní v koupelně, pracovně anebo ložnici. Lidé si oblíbili zelenou barvu, je neutrální. Moderní směr vyzařuje mátová, lipová anebo trávová. V ložnicích uklidňuje a osvěžuje. Tuto přírodní barvu lze použít téměř ve všech pokojích, ať už ve světlejších či tmavších tónech.

Teplé a studené barvy

Rodinný krb, pohoda a klid, to je dominanta teplých odstínů. Dodávají vitalitu a mají vliv na dobrou náladu. Povzbuzují a navozují pocit tepla. Chladné barvy s sebou přinášejí čistotu a komfortu. Doporučují se s nimi vymalovat pracovny, kde potřebujete přemýšlet a soustředit se. Ať už se rozhodnete pro jakoukoli barvu, vždy mějte na paměti estetičnost a harmonii. Přeplácanost jednotlivých odstínů láká, ale nebývá tím nejlepším řešením. Vždy je nutné myslet na velikost bytu a přístupu světla do pokojů.

[hana-code-insert name=’seznam‘ /]


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 150 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup
Předchozí článekPředstavujeme unikátní rezidenční projekt NA VACKOVĚ
Další článekJak vybrat správnou postel?

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..