Domů Bydlení Proč jsou plovoucí podlahy v současnosti nejvyužívanějším druhem podlahové krytiny?

Proč jsou plovoucí podlahy v současnosti nejvyužívanějším druhem podlahové krytiny?

plovoucí podlahy

Druhů podlahových krytin do domácností můžeme na trhu v současné době najít hned několik desítek. Jedná se o keramické i kamenné dlažby, linolea, dřevěné podlahy, koberce a mnoho dalších moderních i tradičních druhů v mnoha variantách provedení. Jeden druh ale stále svou oblibou překonává všechny ostatní druhy. Jedná se o plovoucí podlahy, které doslova dominují českému trhu již řadu let. A rozhodně to nevypadá, že by své místo na výsluní chtěly opustit. V čem jsou jejich hlavní přednosti?

Plovoucí podlaha může být vyrobena z různých materiálů

Plovoucí podlahy jsou na našem trhu v současnosti zastoupeny hned několika druhy materiálů. Nejčastěji vyhledávaným typem jsou laminátové plovoucí podlahy. Ty jsou zároveň i nejlevnějším druhem ze všech nabízených. Laminátem ale nabídka materiálů rozhodně nekončí. Je možné vybírat masivní dřevěné plovoucí podlahy, korkové plovoucí podlahy nebo vinylové plovoucí podlahy. Každý materiál má své charakteristické přednosti a specifika. Charakteristiku korkových podlah najdete ZDE.

plovoucí podlaha

Jednoduchá pokládka a celistvý vzhled

Dalším důvodem vysoké obliby plovoucích podlah je jednoduchost jejich pokládky. K samotné pokládce totiž není zapotřebí žádné speciální vybavení, ale většinou jen nářadí, které se najdete v dílně nebo garáži každého domácího kutila. Pokládku zvládnou šikovní kutilové svépomocí a to i bez předchozích zkušeností. Velmi důležitá je především přesnost a dobře připravený podklad. Na rovný podklad se dá vrstva izolačního materiálu a pokládka plovoucích podlah se provádí jen zasazováním jednotlivých dílů do sebe. Výsledkem je rovný ničím nerušený vzhled podlahy.

podlahy

Design pro každý interiér

Další předností je pestrá škála nabízených designů. Korkové a dřevěné plovoucí podlahy nabízí velkou škálu barevných provedení, ze kterých je možné si vybrat. Laminátová plovoucí podlaha, stejně jako plovoucí podlaha vinylová, je nabízena v různých variacích imitace jednotlivých materiálů. Zatímco dřevěné podlahy jsou odkázány na barevné provedení dřeviny, u laminátových a vinylových podlah je možné dát imitaci dřeva jakoukoliv barvu. Díky moderním technologiím výroby jsou tyto podlahy doslova k nerozeznání od přírodního dřeva.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 150 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup
Předchozí článekPlastová okna jsou dobrá investice. Musíte si však dobře vybrat!
Další článekJak správně nastavit pojištění pro byt a dům?

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..