Domů Bydlení Plastová okna jsou dobrá investice. Musíte si však dobře vybrat!

Plastová okna jsou dobrá investice. Musíte si však dobře vybrat!

Hledáte způsob, jak ušetřit nemalou částku za vytápění? Naprosto zásadní je výměna starých netěsnících oken za nová. Jenomže jak se zorientovat v aktuální nabídce, která je neskutečně bohatá? V následujících řádcích vám prozradíme, na co si dát pozor při výběru plastových oken a proč je důležité, věnovat dostatečnou pozornost dodavateli.

Plastová okna mají svá pro i proti

Plastová okna jsou u nás mnohem rozšířenější než okna dřevěná (eurookna). V podstatě jde o vůbec nejoblíbenější typ oken, který je charakteristický svou příznivou cenou. Nabízí optimální poměr ceny a kvality a z hlediska tepelně izolačních vlastností za dražšími dřevěnými okny nijak nezaostává.

V případě vhodné kombinace plastového profilu a izolačního zasklení plastová okna bez problémů splní i velmi přísné normy pro pasivní domy.

Při výběru plastových oken nehraje roli pouze kvalita plastového profilu, ale také izolační zasklení. Vždyť je to právě zasklená plocha, která tvoří většinu celkové plochy okna.

plastová okna

Pro plastová okna je také typická bezúdržbovost. Oproti eurooknům odpadá nutnost renovace a pravidelné údržby. Stačí, když rámy a zasklení čas od času umyjete běžným způsobem.

Bohužel není všechno zlato, co se třpytí, což platí také o plastových oknech. Mezi negativa patří skutečnost, že si nelze zkontrolovat vnitřek plastového profilu. Zda výrobce naplnil své sliby a dodal okna v požadované kvalitě, se dozvíte až po určité době užívání.

Nekvalitní plastová okna nemusí stoprocentně těsnit, nejdou seřídit a plasty se brzy zkroutí (kvůli nedostatečné ocelové výztuze). Proto se zajímejte o to, jakým způsobem je řešena výztuha okna a jak je zajištěna tvarová stálost.

plastové okna

Jak vybrat spolehlivého dodavatele?

Bojíte se, že šlápnete vedle? Obraťte se na renomovaného výrobce, který se v oboru pohybuje dostatečně dlouho. Kvalitu plastových oken do značné míry udávají kladné reference a názory spokojených zákazníků. My doporučujeme společnost Oknoplastik, která patří k předním českým dodavatelům a při výrobě využívá špičkové německé profily Salamander a Aubi Siegenia. Zajímá vás, jestli jsou kvalitní okna od Oknoplastik drahá? Zažádejte si o plastová okna ceník a rozměry – příjemně vás překvapí!


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 150 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup
Předchozí článekJak zabránit horku v bytě
Další článekProč jsou plovoucí podlahy v současnosti nejvyužívanějším druhem podlahové krytiny?

2 KOMENTÁŘE

  1. K tomu aby okna byla kvalitní bych ještě doporučil pohlídat si aby okna byla vyrobena z plastového profilu třídy A, tento profil je nejtlustší, který má nejlepší vlastnosti. Žádejte aby Vaše okna byli vyrobeny z prvoplastu jelikož ten lépe drží ve svárech, chtějte znát původ oken, jelikož je mnoho překupníků kteří za původ oken nemohou ručit a především žádejte zapsání výše zmíněných parametrů do kupní smlouvy, předejdete tak případným nepříjemnostem.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..