Domů Bydlení Infrasaunování v paneláku: jak malá může být nejmenší infrasauna?

Infrasaunování v paneláku: jak malá může být nejmenší infrasauna?

infrasauna

Dávno neplatí, že by infrasauny byly výsadou boháčů s vilami na rozlehlých pozemcích. Vybrané modely infrasaun se vejdou i do nejmenších panelákových bytů a prospěch z nich má celá rodina.
Na rozdíl od saunování si pobyt v infrasauně může dopřát každý. Nejsou zde tak vysoké teploty a při použití kvalitních infrazářičů působí infračervené záření ve všech spektrech. Jednotlivá spektra (IR-A, IR-B, IR-C) se liší vlnovou délkou, která označuje, jak hluboko pod kůži se záření dostane.

infrasauny

IR-C zahřívá pouze povrch kůže a má proto nejlepší relaxační účinky. IR-B prostupuje do horní kůže a IR-A pronikne až do podkoží. Díky tomu má největší vliv na lidské zdraví a odborníci se shodují, že používání infrasauny není vhodné jen pro 4 skupiny lidí:

  • ženy s prsními implantáty,
  • těhotné ženy,
  • děti do tří měsíců,
  • lidé s akutní virózou.

[irp]

Do infrasauny mohou i lidé s vysokým tlakem

Do infrasauny můžete i tehdy, když na vás něco “leze” nebo už vás choroba strávila. Zatímco do sauny máte v takové době vstup zakázán, do infrasauny byste měli chodit o to víc. Infračervené světlo totiž likviduje viry a bakterie a posiluje imunitu.
Čtvrthodina v infrasauně by také měla být samozřejmostí po každé větší fyzické námaze. Snižuje napětí a ztuhlost ve svalech a uleví i revmatikům. S kvalitními zářiči Philips Vitae navíc ani nebudete čekat na roztopení – infrasauna je připravena k použití už za 1 vteřinu.

saunasystém

Panelák? Žádný problém

Další velkou výhodou infrasauny je to, že se vejde prakticky kamkoli. Abyste si mohli vybudovat vlastní malé wellness, potřebujete totiž jen 1 m2 poblíž běžné zásuvky. Domácí infrasauna v paneláku tedy není nijak nereálný sen.
Tyto rozměry se samozřejmě týkají infrasauny pro 1 osobu, chcete-li si ale užívat blahodárného záření ve dvou, o moc víc prostoru potřebovat nebudete. Nejmenší infrasauna pro 2 osoby zabírá jen málo přes 1,4 m2.
Ani při zvýšených nárocích na prostor nemusíte slevovat z kvality. Na výběr máte z celé řady modelů od klasických smrkových až po luxusní cedrové s prosklenými stěnami. Vždy tedy máte jistotu, že infrasauna do bytu skvěle zapadne a perfektně doladí váš interiér.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 150 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup
Předchozí článekS vyčištěnou fasádou bude váš rodinný dům o 10 let mladší
Další článekProdej bytů v Praze zase láme rekordy. Překoná letošní rok ten minulý?

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..